Groot kunstliefhebber (82jr) met hersenbeschadiging bewondert de Hollandse Meesters

Amsterdam, 17-04-2018

Op dinsdag 17 april 2018 ging de wens van mevrouw Kaars uit Utrecht in vervulling: naar de unieke tentoonstelling van de Hollandse Meesters uit de Hermitage van Sint Petersburg.

Carmen den Heijer, die mevrouw Kaars momenteel begeleidt als beeldend therapeut in het revalidatiecentrum, diende de wens van de 82-jarige groot-kunstliefhebber bij ons in.

Carmen: “De grootse hobby van deze lieve mevrouw is musea bezoeken. En dat kan ze nu niet meer vanwege haar hersenbeschadiging die zij 5 maanden geleden opliep. Ze is er elke dag somber onder. Ze zou zo graag naar de tentoonstelling van de Hollandse Meesters willen.”

Twee vrijwillige wensvervullers, verbonden aan onze Stichting gingen direct aan de slag om de Oppepperdag voor deze vrouw te organiseren.

De Hermitage in Amsterdam verwelkomde de wensvraag met een warm hart.

Mevrouw Kaars werd opgehaald in Utrecht alwaar, als verrassing, haar kleindochter, zangvriendin en begeleider Carmen klaarstonden. Stichting OIG/IHD uit IJmuiden had geheel belangeloos een rolstoelbus ter beschikking gesteld, zodat ons team het gezelschap naar A’dam –en retour- kon rijden.

De Hermitage had een betrokken team klaarstaan om een warme ontvangstsfeer te creëren, waar een persoonlijke rondleiding voor het gezelschap onderdeel van uitmaakte.

Na de rondleiding kon mevrouw Kaars bijkomen van alle prachtige indrukken met thee en taart in het Hermitagerestaurant. Ze praatte, ondanks haar spraakhandicap, vol enthousiasme over de bijzondere tour. Dankzij haar opleiding Kunstgeschiedenis verwonderde zij op haar beurt haar gezelschap met haar kennis.

Wensaanvrager Carmen den Heijer:

Ik sta compleet versteld van de geweldige dag die jullie geregeld hebben voor mevrouw Kaars. Zij weet de woorden niet te vinden om te kunnen vertellen wat het voor haar betekend heeft. Ze weet voor het eerst sinds haar eerste beroerte (5 maanden geleden) weer hoe het is om je blij en gelukkig te voelen.”

In de prachtige zonovergoten tuin van de Hermitage werd de wensdag afgesloten met de overhandiging van bloemen en de catalogus Hollandse Meesters voor mevrouw Kaars. Martijn Schieveen (Pers en Publiciteit) van de Hermitage kwam het gezelschap persoonlijk danken voor hun bezoek.

Carmen: “Ik heb een mooi verhaal in haar dagboek geschreven met haar, en we hebben samen de prachtige catalogus bekeken die zij gekregen heeft en opnieuw de kunst bewonderd en even napret gehad.”

Het persoonlijke verslag van mevrouw Kaars en Carmen over deze Oppepperdag vindt u straks bij de fotoreportage op de website..

 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting