Een bijzondere ontmoeting met honden bij bijzondere mensen

Verslag van een bijzondere ontmoeting:

"Vanmorgen kwam een hondenliefhebber/vrijwilliger ons met zijn hond bezoeken. 

Een zeer goed opgevoede Labradoodle die het heerlijk vindt om aangehaald te worden.

Hij verliest geen haren, een zogenaamde hypo-allergene hond.

Heerlijk zacht liep hij kwispelend mee naar de afdelingen waar oudere mensen wonen die aan dementie lijden.

Het is zo fijn om te zien dat veel mensen het heerlijk vinden om hem te aaien en toe te spreken.

Het roept herinneringen op aan vroeger, veelal aan eigen honden en de verhalen komen los.

Je ziet sommige mensen zich openstellen en opbloeien, heel mooi om te zien.

Bij herhaaldelijk bezoek zullen mensen ook de hond gaan herkennen en het is het waard om die ene glimlach of moment van vertedering te zien op de gezichten van de mensen.

Zeer zeker voor herhaling vatbaar!

Namens CORDAAN-Amsterdam hartelijk dank aan Bo en OppepperDOG.

Team OppepperDOG zoekt nog een coordinator en hondenliefhebbers door heel NL om met eigen hond door henzelf gekozen instelling/ziekenhuis of bij particulieren een uurtje de eenzaamheid en isolement te doorbreken. Wie heeft een gehoorzame, aaibare hond en doet een ander dat plezier dat wijzelf dagelijks van onze vriend ondervinden? Reis/onkosten en kleine cadeutjes om te geven worden vergoed.
(VOG) Verklaring omtrent Gedrag wordt door ons aangevraagd en vergoed. 

Bel 0294-777728 of mail info@oppepper4all.nl

 
Ondersteuners: 

 

OppepperBUDDY: Na  een wensvervulling of in andere omstandigheden blijven gezinnen- na bij voorbeeld het overlijden van een gezinslid/partner- alleen of met (kleine) kinderen achter. Hen willen wij gedurende een bepaalde periode vriendschappelijk maar professioneel begeleiden en hun directe vragen en noden proberen op te lossen en vooral een luisterend oor te zijn. OppepperBuddy is een positieve impuls voor hun toekomst. Overleven wordt weer leven. Samenredzaam en onderweg naar (weer) meedoen in de maatschappij. De maatschappij zijn wij met elkaar, samenleven is samenwerken.

OppepperZAAK: Na de wensvervulling of in andere omstandigheden, blijven er vaak zaken liggen die met een klein bedrag zoveel meer impact kunnen hebben voor huisgebonden/bedlegerige zieke mensen dan je zo op het eerste oog zou verwachten. Denk daarbij aan een (gebruikte) tv, mobiel, een rollator (aanvraag duurt vaak maanden), een schutting in de tuin zodat de zieke iig in privacy in het zonnetje kan liggen... et cetera. 
 
OppepperDOG: Het bezoeken met gezonde, goed opgevoede aaibare dieren zoals bijvoorbeeld een Labradoodle bij kindertehuizen, verpleeghuizen (dementerenden) of thuis bij eenzame mensen. Zorginstellingen als Careyn enCordaan hebben zich al aangesloten. Vorm jij een topteam met je hond en wil je de liefde die jij van je huisdier ontvangt graag met anderen delen? Wil jij je inzetten voor kwetsbare medemensen, die door omstandigheden niet meer zelf voor hun huisdier kunnen zorgen en de liefde van hun oude maatje moeten missen? Dan is vrijwilligerswerk bij ons OppepperDOG-team wellicht de leukste activiteit (een uurtje, 2 x p.m.) die je kunt bedenken! Wil je meer weten over de voorwaarden en je inschrijven voor deelname aan een project in je omgeving, stuur een mail naar info@oppepper4all.nl of bel het team 0294-777728 tijdens kantooruren
 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting