Alles over frietjes weten en eten

Bo (19jr) uit Ritthem

Sponsor: 
Dr. C.J.Vaillantfonds

Frietjes wens Bo

Op zondag moesten we om half vier in Amstelveen zijn bij de Geitenboerderij. Daar werden we hartelijk ontvangen door een aardige man die een rondleiding ging geven. Ik mocht verschillende dieren voelen. Zoals kippen en geiten. Het leukste vond ik dat ik echt in de hokken mocht staan. Ik stond bijvoorbeeld tussen de kippen.

Daarna mocht ik ook nog meehelpen met een geit melken. Dat was echt leuk, ik had het nog nooit gedaan!wat kwam er veel melk uit zeg! Ik was helemaal verbaasd!

Daarna gingen we wat rondlopen op de boerderij en hebben we onder andere bij de bokken gekeken, die geur was heel sterk…

Daarna gingen we bij de meneer kijken die ons een rondleiding had gegeven, want hij ging geiten melken met een melkmachine. Dat ging heel snel. Eerst moeten de geiten aan komen lopen over een brug die ik naar beneden mocht doen. Daarna worden ze aangesloten op de melkmachine. Er stonden wel 35 geiten tegelijk!

Toen we dat gezien hadden gingen we naar het winkeltje waar ik nog iets heb gekocht. Ik vond de boerderij erg leuk, aangezien ik van dieren houd. En het is fijn dat ik een rondleiding kreeg aangezien ik dan beter de kans kreeg om dieren aan te raken.

Toen we op de boerderij klaar waren, gingen we naar McDonalds. Aangezien ik heel erg veel van frietjes houd, was dit geweldig! Wat waren de mensen van de McDonalds klantvriendelijk en ze deden er alles aan om het mij naar de zin te maken met een gedekte tafel, zoveel frietjes als ik wilde en ik hoefde maar te roepen en ze stonden al voor me klaar.

Toen kreeg ik van de wensvervullers een leuk kadootje: een Frietboek. Een boek waarin alles staat over frietjes!

Ik heb lekker gegeten bij de McDonalds, en toen ze vroegen of ik een toetje wilde, ging dat niet want ik zat echt vol!

Toen we weggingen, kreeg ik een hele tas, met de spullen die ik wilde mee nemen naar ons hotel, dus ook de frietjes die ik niet meer op kon.

Toen gingen mijn moeder en ik naar het Fletcher Hotel. Het is een prima hotel met een grote kamer. We hebben nog even op de kamer gezeten en toen gingen we slapen, want de volgende dag zou mijn grootste wens werkelijkheid worden.

De maandag begon al vroeg. Om half negen ongeveer zaten we aan het uitgebreide ontbijt. Hierbij zeg ik dat het een geweldig verzorgd ontbijt was.

Na het ontbijt gingen we op weg naar de Frietfabriek. Daar kregen we alle informatie over hoe friet gemaakt wordt.. Dat was echt leuk, ik heb veel geleerd.

Ik heb de frietsnijder gevoeld en nog een paar andere machines. Dat was echt super!

Het was een geweldige dag en mijn grootste wens is werkelijkheid geworden.

Hierbij dank ik het Fletcher Hotel Amsterdam, de wensvervullers, de Frietfabriek, de McDonalds en de geitenboerderij voor deze twee geweldige dagen!

Ik zal dit nooit vergeten.

 

Wensnummer 18575 

 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting