David bezoekt zoon met hoogwerker van de brandweer, samenwerking !

David (57jr) uit Amsterdam

Sponsor: 
St. Maatschappij tot Nut van het Algemeen- Afd. Amsterdam

In 2017 heb ik mijn eerste huis gekocht, een prachtig huis dat meer dan honderd jaar oud is en over de Kinkerstraat recht de Jordaan inkijkt.  Aankoop van dit huis stond symbool voor een nieuwe fase van mijn leven. Mijn vader, welke door MS beperkter mobiel is geworden, kon helaas de Amsterdamse trappen niet zelfstandig bestijgen en hierdoor mijn woning en het geweldige uitzicht niet beleven.

Als gezin zijn wij toen aan de slag gegaan om te kijken hoe wij hem naar boven konden krijgen. Zo is mijn vader bij de fysio gaan oefenen met traplopen en hebben wij nagedacht hoe wij hem toch naar boven konden krijgen. Los van de reeds bestaande uitdagingen, werden wij ook geconfronteerd met het progressieve karakter van zijn MS waardoor het steeds moeilijker werd, al dan niet onmogelijk om toch een keer naar boven te komen.

Desalniettemin bleef het gevoel, voornamelijk bij mijn vader, knagen dat hij nooit bij mij thuis is geweest. Totdat mijn nichtje Renske kwam met het fantastische idee om “Wensstichting Oppepper4all” aan te schrijven en hen op de hoogte te stellen van onze wens.  Hierop werd snel en adequaat door gereageerd door Willemijn en Joukje.

De aanloop naar de dag toe was het toch even spannend. De weken ervoor waren net zoals het weer onstuimig, mijn vader werd opgenomen in het ziekenhuis en had te kampen met lichamelijke en emotionele tegenslag. Hierdoor was zo'n wensdag - zo kort na dit alles- een perfecte Oppepper en het weer was inmiddels ook weer prachtig.

De dag zelf en de emoties die het bij ons losmaakte is moeilijk in woorden te vatten. Het was van het begin tot het eind perfect geregeld. Het was mooi om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet: de dames van de Wensstichting, de brandweer Kazerne Hendrik en ook Gary’s Deli hebben aan een onvergetelijke dag bijgedragen.

Na een korte tour door mijn appartement, zijn wij aan tafel gegaan om samen te lunchen. Het was heel bijzonder om het hele gezin bij elkaar in mijn huis te hebben aan de keukentafel. Wij hebben echt van dit moment genoten. Ook hebben heeft mijn vader flink naar buiten gekeken en genoten van hoe de stad om ons heen bewoog.

Vanaf het begin tot het eind was het contact met Willemijn en Joukje zeer warm en werd er helder gecommuniceerd, tot in de detail perfect geregeld en bovenal is hun enthousiasme aanstekelijk.

Wij zijn nog steeds met zijn alle aan het nagenieten van het moment. Wat een bijzonder mooie dag, waarbij een op door ons geachte onmogelijke wens omgezet is in realiteit! 

Met de hartelijke medewerking van: 
Brandweer Amsterdam-Amstelland 
Gary's Deli -Kinkerstr. Amsterdam
 
 
 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting