als amateur vinoloog naar de wijnproeverij van Astrid Joosten en Therese Boer in de Librije

Jan (57jr)

Datum: 
donderdag, 28 september, 2017
Wensvervullers: 
Nico, Sophie en fotograaf Pieter
Sponsor: 
Dr. J.C. Vaillantfonds
Verslag van Jan de wensontvanger:
 
Dit verhaal begint op 25 Juli jongstleden, als ik van Elly mijn verjaarscadeau krijg.

Het is een verrassing en ik moet donderdag 28-09-2017 vrij nemen.

En dan is het donderdag als ik met mijn vrouw Wilma omstreeks 11.15 u van therapie thuis kom, staan er vier mensen ons op te wachten.

Elly onze vriendin en Nico,Pieter en Sophie van Stichting Oppeppe4all. Van Elly krijg ik een grote bos bloemen en ze zegt erbij dat ik naar Zwolle naar De Librije ga voor een wijn  en spijs workshop gegeven door Therese Boer en Astrid Joosten.

Ik ben compleet sprakeloos!  Ik naar de Librije naar Therese en Astrid? Dat droom ik toch? 

Is het echt? Ja het is echt en in een mooie rode Renault Captur rijden we naar Zwolle waar wij even voor half twee aankomen.

We worden vriendelijk verwelkomd door Therese en Astrid ik loop naar ze toe met twee enorme bossen bloemen in mijn handen, die ik aan de dames overhandig. Ze zijn blij verrast.

Ik zit aan een tafel met nog zes andere mensen en we zijn al gauw met elkaar in gesprek uiteraard over wijn.

 
We krijgen zeven wijnen blind te proeven, vijf witte en twee rode wijnen. Jonnie Boer zorgde voor heerlijke gerechtjes erbij. 
 
De bedoeling was dat je door te ruiken en te proeven probeerde te bepalen welke druivensoort het was en welke volgens jou het beste paste bij het gerechtje.
 
Ik had niet alles goed maar was beslist niet slecht. Het was een hele leuke, leerzame middag met mooie wijnen en hele mooie gerechtjes.
 
En als extra kregen we bij de Cava na afloop nog twee heerlijke oesters.
 
Het was een zeer geslaagde en unieke dag, 
 
Stichting Oppepper4all en alle lieve mensen nogmaals hartelijk dank voor deze hele bijzondere middag.
 
"Het heeft me erg gesteund om mijn ziekte te kunnen dragen".

Project 17519NHZ

Verslag van de aanvraagster:

Wijnwens voor Jan, 

Toen we in ons programma Radio Steunkous aandacht besteedden aan de wensstichting Oppepper 4all dacht ik meteen aan mijn lieve vriend Jan. Hij en zijn vrouw Wilma hebben het niet makkelijk gehad en als dieptepunt kreeg Jan enkele jaren geleden te horen dat hij een chronische ziekte heeft.

Jan is een enthousiast kok en amateur-wijnkenner en via de Stichting zag ik eindelijk een kans om mijn wens voor hem te kunnen vervullen: eens een middag op stap met een bekende wijnkenner, wijntjes proeven en de hele dag over wijn praten.

Toen wensvervullers Nico en Sophie mij bericht stuurden dat de wens vervuld ging worden, heb ik in mijn eentje door de kamer gedanst. Zo blij was ik voor Jan.

En het was zelfs nog beter dan ik had gevraagd, want Nico had voor elkaar gekregen dat Jan deel mocht nemen aan een workshop in De Librije in Zwolle, verzorgd door vinoloog Astrid Joosten en sommelier Thérèse Boer! Wijn proeven met daarbij gerechtjes uit de keuken van De Librije, en Jan werd als speciale gast uitgenodigd door Astrid en Thérèse.

Ik had Jan en zijn vrouw gezegd de dag vrij te houden maar wat we gingen doen was tot die ochtend een verrassing voor ze.

Nico en Sophie reden ons met fotograaf Pieter naar Zwolle, waar Jan in De Librije verwelkomd werd door de gastvrouwen. Voor Wilma en mij was er een heerlijke high tea geregeld, waar we samen met Sophie van smulden.

Jan heeft enorm genoten van zijn bijzondere wensdag. Ik had geen betere verrassing voor hem kunnen bedenken, zei hij. Hij heeft een geweldige dag gehad en ik ook, omdat ik vond dat hij het verdiende om eens in het zonnetje gezet te worden en dat zijn ultieme wens werd vervuld. Een dag geen sores! 

Op eigen kracht had ik dit nooit kunnen realiseren dus: dank jullie wel Stichting Oppepper4all. Ook dank aan Sophie, Pieter en dankjewel Nico voor jullie inspanningen en prettige gezelschap onderweg. En...dank jullie wel Astrid en Thérèse voor de gastvrijheid.

Mede mogelijk gemaakt met de hartelijke medewerking van:

Astrid en Therese, de Librije Zwolle 

 

 

 

 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting