als amateur vinoloog naar de wijnproeverij van Astrid Joosten en Therese Boer in de Librije

Jan (57jr) uit Vogelenzang

Datum: 
donderdag, 28 september, 2017
Wensvervullers: 
Nico, Sophie en fotograaf Pieter
Sponsor: 
Dr. J.C. Vaillantfonds

Project 17519NHZ

Wijnwens voor Jan, 

Toen we in ons programma Radio Steunkous aandacht besteedden aan de wensstichting Oppepper 4all dacht ik meteen aan mijn lieve vriend Jan. Hij en zijn vrouw Wilma hebben het niet makkelijk gehad en als dieptepunt kreeg Jan enkele jaren geleden te horen dat hij een chronische ziekte heeft.

Jan is een enthousiast kok en amateur-wijnkenner en via de Stichting zag ik eindelijk een kans om mijn wens voor hem te kunnen vervullen: eens een middag op stap met een bekende wijnkenner, wijntjes proeven en de hele dag over wijn praten.

Toen wensvervullers Nico en Sophie mij bericht stuurden dat de wens vervuld ging worden, heb ik in mijn eentje door de kamer gedanst. Zo blij was ik voor Jan.

En het was zelfs nog beter dan ik had gevraagd, want Nico had voor elkaar gekregen dat Jan deel mocht nemen aan een workshop in De Librije in Zwolle, verzorgd door vinoloog Astrid Joosten en sommelier Thérèse Boer! Wijn proeven met daarbij gerechtjes uit de keuken van De Librije, en Jan werd als speciale gast uitgenodigd door Astrid en Thérèse.

Ik had Jan en zijn vrouw gezegd de dag vrij te houden maar wat we gingen doen was tot die ochtend een verrassing voor ze.

Nico en Sophie reden ons met fotograaf Pieter naar Zwolle, waar Jan in De Librije verwelkomd werd door de gastvrouwen. Voor Wilma en mij was er een heerlijke high tea geregeld, waar we samen met Sophie van smulden.

Jan heeft enorm genoten van zijn bijzondere wensdag. Ik had geen betere verrassing voor hem kunnen bedenken, zei hij. Hij heeft een geweldige dag gehad en ik ook, omdat ik vond dat hij het verdiende om eens in het zonnetje gezet te worden en dat zijn ultieme wens werd vervuld. Een dag geen sores! 

Op eigen kracht had ik dit nooit kunnen realiseren dus: dank jullie wel Stichting Oppepper4all. Ook dank aan Sophie, Pieter en dankjewel Nico voor jullie inspanningen en prettige gezelschap onderweg. En...dank jullie wel Astrid en Thérèse voor de gastvrijheid.

Mede mogelijk gemaakt met de hartelijke medewerking van:

Astrid en Therese, de Librije Zwolle 

 

 

 

 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting