Zingen met professionele artiesten

Linda (43) uit Doesburg

Mijn lieve vriendin Erica heeft de wensdag voor mij aangevraagd. Zij vond dat ik als moeder van een chronisch zieke zoon deze dag goed kon gebruiken om er zo bij te helpen om "de benen er onder te houden", zoals ze dat zelf zegt.

Mijn zoon Wouter heeft op 9 mei een levertransplantatie gehad in Groningen. De nieuwe lever deed het direct heel goed alleen waren er nogal wat complicaties omheen waardoor Wouter 4 maanden in het UMCG heeft gelegen en 3 weken in het Radboud UMC. Zodra Wouter er fysiek en mentaal aan toe is komt hij weer actief op de wachtlijst en nu voor een nieuwe nier. Momenteel dialyseert hij 4 keer per week in het Radboud. Zelf ben ik al die maanden bij Wouter gebleven en we hebben als gezin nog een lange weg te gaan, vandaar deze wensdag speciaal voor mij.

Erica had al een klein beetje verklapt omdat ik iets moest voorbereiden. Ik wist dus dat er een speciale dag aankwam en ik wist dat het met zingen te maken had. Ik moest een paar nummers voorbereiden. Zondag 20 december was het zover. Rond 12 uur moesten de gordijnen dicht en rond 13 uur zou ik worden opgehaald. 13 uur ging de bel. Er hingen slingers en ballonnen buiten en daar stond Marco van Oppepper4all met een enorme bos bloemen, een cadeau voor Wouter, een jonge knul (Marco's zoon) met een fotocamera en Erica met haar man en dochter. Ik was opslag nerveus, want ik voelde dat er meer was daar buiten. En ja hoor, toen ik mee naar buiten liep stond daar popkoor INCTRL waar ik bij zit. Het nummer Oceaan werd ingezet en ineens zag ik dat de hele buurt buiten stond en vrienden en mijn moeder! Het was mooi en emotioneel. Een bijzonder gevoel dat al die mensen speciaal voor jou komen!

Toen het nummer afgelopen was en ik het koor had bedankt gingen we de auto in. Eerst naar Erica's huis. Daar kwamen ook mijn moeder, Wouter en mijn man Guido. We hebben heerlijk koffie met gebak gekregen. Daarna gingen Erica en ik mee de auto in richting Arnhem. In Arnhem reden we naar een groot oud gebouw waar mensen buiten op ons stonden te wachten. Dit waren muzikanten met wie ik een nummer ging opnemen in een studio! Toen ik uit de auto stapte stond ik wel even te shaken. Moest ik zo meteen gaan zingen met al deze mensen erbij?? Heel spannend!! Maar de spanning was al snel weg. Wat een ontzettend leuke, spontane en zeer muzikale groep mensen was dit! In de studio hebben we een tijdje gepraat om elkaar een beetje te leren kennen en al snel gingen we muziek maken. Eerst heb ik een nummer van Adele gezongen en daarna Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. We waren het er unaniem over eens dat we die laatste gingen opnemen. Ik weet niet meer hoe vaak we het gezongen/gespeeld hebben, maar ik vond het heerlijk. Ik ging er ook echt voor. Ik dacht: dit is een once-in-a-lifetime-experience, dus ga ervoor. Het is zo fijn om met zulke professionele mensen muziek te maken en een zangeres erbij die me echt op mijn gemak wist te stellen. Ik heb er echt van genoten. Na een aantal muzikale uurtjes en heerlijke hapjes en drankjes van Cindy en Marco, gingen we terug naar Doesburg om te eten bij de Bonte Hond. We waren in totaal met 11 personen en het was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten! Om 21 uur werden we thuis moe en zeer voldaan thuis gebracht.

Wat een geweldige dag heb ik gehad! De hele dag zijn er foto's gemaakt en Erica heeft alles gefilmd en ik weet nu al dat ik overal op sta met een Big Smile. Op deze dag kan ik nog heel lang teren, zeker als ik straks de foto's, de film én de opname heb.  En als we dan weer in het ziekenhuis zijn voor de volgende transplantatie dan neem ik alles mee en met deze positieve herinnering hou ik de benen er wel onder!

Iedereen die heeft meegewerkt aan deze dag heel hartelijke bedankt! De reden dat ik deze dag mocht meemaken is heel naar, maar de dag zelf was er een met een gouden randje.

Restaurante De Bonte Hond, Doesburg,

Trinix Opnamestudio Arnhem,

Rabobank Arnhem,

Hoogeveen Bloemen en Planten VOF, Doesburg

Zangeres Lynn (zangeres Boston tea party)

Gitarist Danny Maaskamp 

Basgitarist Daniel van der Molen

keyboards Dennis Richardson Davies

Drummer Alex Steier (eigenaar Trinix opnamestudio Arnhem, drummer, studiotechnicus)

Ref: 15346GLDc

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting