Een onvergetelijke vlucht in een utralight!

Mehtap (19) uit Arnhem

Het is nog een beetje vroeg voor een zaterdag, maar ik en mijn moeder zijn helemaal klaar voor vandaag. Nu nog wachten op onze bandenplakker, ook wel bekend als Henk. Precies om 09:00u gaat de bel en Henk en Yvonne staan voor de deur. Henk denkt nog steeds dat hij een lekke fietsband moet plakken, maar hij wordt uit zijn gedachten gehaald als de deurbel opeens gaat. Als iedereen zit komt de aap uit de mouw: we hebben een verrassing voor Henk! Hij wil het alleen nog niet weten… Maar waarom hebben we een verrassing? Henk was in de eerste plaats een taxichauffeur waar wij vaak mee reden. In de loop van de jaren is hij meer dan alleen taxichauffeur van ons geworden door al zijn steun en betrokkenheid. Hij heeft de goede en slechte momenten van ons meegemaakt en steunt ons waar nodig. Hij rijdt ons overal naar toe, ook op zijn vrije dagen. Tijdens mijn stageperiode heeft hij mij een halfjaar heen en weer gebracht naar Hilversum en Den Haag, en dat terwijl hij gepensioneerd is. Dit zijn maar een aantal dingen en zo kan ik nog een hele lijst maken met de dingen die hij voor ons doet. Op deze bewuste ochtend werd er aan hem verteld waarom deze dag is georganiseerd en de tranen rolden over zijn wangen. 

Na de koffie, thee en het nodige geknoei met gebak is iedereen klaar om te vertrekken richting Lelystad. Als we rond 11:30u aankomen op airport Lelystad begint Henk door te krijgen dat we met de voetjes van de vloer gaan, maar toch is het nog wel degelijk een verrassing over de manier waarop. Zodra we de hangar in lopen zijn we omringt met verschillende vliegtuigen, en ik kijk al glunderend naar het toestel waar wij dadelijk mee de lucht in gaan. Als onze piloot Daan naar ons toe komt lopen wordt de verrassing dan écht onthuld: Henk, wij gaan ultralight vliegen! En aan de grijns op zijn gezicht te zien vindt hij dat helemaal niet vervelend. Ik mag als eerste en als alles klaar staat, gecontroleerd is en de helmen zijn opgezet is het zover. Als we op de startbaan staan begint het toch wel te kriebelen en voordat ik er erg in heb tuffen we over de startbaan en komen we los van de grond. Het is een bumpy ride, maar man, the adrenalinekick is real! 20 minuten lang zit ik met samengeknepen billen te genieten van het uitzicht en het kriebelende gevoel in mijn buik wanneer Daan besluit om een korte duikvlucht te maken. Wanneer we weer op de grond staan en terugrijden naar ons clubje kan ik alleen maar lachen. Wat was dat geweldig!

En dan is Henk aan de beurt. Als hij ook zit en de helm op heeft is het mijn beurt om hem samen met de anderen uit te zwaaien. We volgen hem net zo lang in de lucht totdat hij net een mug is en dan uit zicht verdwijnt. Als hij weer is geland is er ook maar 1 ding van zijn gezicht af te lezen en dat wordt bevestigd zodra hij zegt hoe gaaf hij het vond. Na een heerlijke lunch met uitzicht op stijgende en landende vliegtuigen is het tijd om weer naar huis te gaan en deze geweldige dag af te sluiten.

Wij willen Cindy, Marco, Robin en Reggie ontzettend bedanken voor alle tijd en moeite die zij erin hebben gestoken om deze wens te realiseren. Maar ook voor jullie hartelijkheid en fijne gezelschap deze dag. Er zijn te weinig woorden om echt uit te kunnen drukken hoe dankbaar wij zijn.

Mission accomplished!

Mehtap

 

Deze wens werd mede mogelijk gemaakt door:

Combi Plant Arnhem

Lichtenbeek Arnhem

Flantuas Cateraar, Flevoland

Douglas Arnhem

Stichting Roparun, Schiedam

 

Ref: 15348Gldc

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting