Ik zie zo goed als niets meer maar van muziek word ik blij

Mw E.Griek (85jr) uit Sittard

Sponsor: 
ARS DONANDI

In Memoriam.

Oppepperdag Fam. Griek naar André Rieu 

(Verslag geschreven door haar dochter en wensaanvraagster Wies Griek) 

Lieve mensen van Wensstichting Oppepper4all, en speciaal Hetty en Frank,

Mij is gevraagd om een verslag te maken van een hele mooie wensdag georganiseerd voor mijn schoonouders. Natuurlijk doe ik dat heel graag !!!

Enkele maanden geleden ben ik in (vroeger zeiden ze pen), maar nu achter de computer gekropen om een wens voor mijn schoonmoeder aan te vragen, in de hoop dat deze in vervulling zou mogen gaan, en wel iets te organiseren en te regelen wat onszelf, gezien haar beperkingen niet zou kunnen lukken, namelijk om haar een concert van André Rieu bij te laten wonen.

Ze is zo goed als blind,  en ziet de geneugten van het leven ook niet meer, daarnaast is ze ook nog eens slecht ter been. ik vond dat ze wel een oppepper kon gebruiken, zodat hier hopelijk verandering in zou komen.

Ik hoopte haar dan ook een speciale avond te bezorgen, waar ze hopelijk een lange tijd op kon teren, maar ook mijn schoonvader, haar man en mede mantelzorger, zelf ook met gebreken, gunde ik dat, zeker omdat het voor hem ook steeds zwaarder wordt …

En daar opeens kwam een mail van de wensstichting Oppepper4all,  mijn mail was in behandeling genomen. Goh wie had dat gedacht,  hij is niet in de prullenbak beland,  maar mijn mail werd écht gelezen. Spannend, zou het dan toch ...??

Weer enkele weken later, kreeg ik een telefoontje van de wensstichting Oppepper4all. Ze vertelden: "We hebben goed nieuws voor jullie, het gaat lukken, je schoonouders mogen naar Andre Rieu op het Vrijthof in Maastricht …!!!

Wat was dat super nieuws!  Maar het werd nóg leuker ...  ik had ook gevraagd of mijn man (haar zoon) mee mocht voor mijn schoonmoeder in verband met de vertrouwde stem en voor begeleiding van haar. Ook dat werd gehonoreerd.

Wat een surprise!

Een avond samen weg, hoe lang is dat wel niet geleden ...

We vertelden mijn schoonouders natuurlijk niets want het moest een verrassing blijven …

Om 17.30 uur kwam het busje voorrijden samen de vrijwilligers van O4all. 

Ze kwamen binnen met een prachtig bloemstuk.

Mijn schoonmoeder was echt helemaal verbaasd, waarom?.. Waarom ik?... Waar gaan we naartoe..??

Ze stond perplex, ik en verbaasd, waar heb ik dat dan aan verdiend?.

Doordat ze niets ziet, werd haar onderweg naar Maastricht verteld waar we waren met het busje....we zijn in Beek. Oh....gaan we vliegen? Nee hoor wij rijden door ... Maastricht? Ja Maastricht ... daar is toch André Rieu?.. Ja klopt … had je dat dan leuk gevonden dan?  Ja geweldig zou dat zijn. Nee mam helaas ... misschien volgende keer ...

Maar toen we dichter bij het Vrijthof kwamen en pap de massa mensen zag, vertelden we haar dat ze goed zat, ja we gingen naar Rieu!

Het is zeer lang geleden, dat we haar zo stil kregen en vreugdetranen hebben gezien ...

"Is het echt waar? Gaan we daar echt naar toe?"

Ook voor ons nog een verrassing, want we kregen we een terras arrangement bij het Theater aan het Vrijthof, écht dé top locatie van het Vrijthof.

Goh, wat zaten wij sjiek, en wat een mooi uitzicht! Links van ons het bordes van waaruit André Rieu en zijn prachtige gezelschap vertrok en recht voor ons het podium waar hij ging optreden.

Slechts vijf meter van het bordes, waar André Rieu vanuit het Theater van het Vrijthof kwam, en verscheen op het bordes, waar hij zeker een kwartier bleef staan, wat een beleving.

Het eten was voortreffelijk, Kim, de gastvrouw van Theater het Vrijthof was onze persoonlijke medewerkster voor als we iets wensten, en zelfs de directeur van Theater aan het Vrijthof , de heer Jean Boelen kwam pap en mam persoonlijk een super avond toewensen. Wat voelden ze zich speciaal,  dit alles alleen voor ons.

En toen was het 21.00 uur.....André Rieu begon, wat heeft ze genoten, mee gezongen, getikt op de tafel, "gesjoenkeld", en de hand van pap geregeld vast gehouden om zo samen te genieten van dit bijzondere moment. Hoe vaak zei ze niet...geweldig.....prachtig...."sjoon he"! ... Deze avond zullen wij de rest van ons leven niet meer vergeten!

Doel bereikt!. Een avond om lang weer op te teren, een lichtpuntje, mam 85 jaar, pap 82 jaar, samen 56 jaar getrouwd, en ze weer zien stralen ...

Ook wij kunnen terugzien op een superavond!

Nogmaals wensstichting Oppepper4all en de vrijwilligers, ik weet niet hoe ik jullie moet bedanken dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt, maar vergeten ... nee ... dat zullen we nooit.

Natuurlijk zullen we jullie Stichting wat doneren en hopen dat er op die manier voor andere mensen ook wensen kunnen worden vervuld.   

Deze wens werd mede mogelijk gemaakt door:  Theater aan het vrijthof Maastricht, Adrem Autoverhuur Heerlen,  Tuincentrum Egidio Pettini, fotograaf Jos Broers

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

http://www.theateraanhetvrijthof.nl/
https://adremlimburg.nl/
http://www.pettini.nl/
http://www.josbroers.nl/
 

 

 

 

 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting