"Een droomvlucht wordt werkelijkheid voor de 26-jarige Nadah"

Nadah (26)

Op 22 januari 2012 mocht Nadah, samen met haar moeder en haar zus met haar dochter, naar de Efteling, voor de voorstelling van de Droomvlucht. Verder mocht ik, als vriendin c.q. goede bekende van de familie mee. Van de Wensstichting Oppepper4all gingen Astrid, als chauffeur en Jacqueline als fotograaf mee. Om 13.15 hebben we ons verzameld bij Nadah thuis, die nog druk was met zichzelf mooi maken. Toen zij in de huiskamer kwam, zag ze er heel mooi uit en ze had een leuke muts opgezet. Om 14.00 vertrokken we. We pasten met 7 personen prima in de auto die we mee hadden gekregen van Multirent uit Alkmaar. De reis verliep voorspoedig en even voor 16.00 kwamen we aan bij de Efteling.

We konden een parkeerplaats vinden, dichtbij de ingang. Nadah kan niet zo heel lang lopen, dus dat kwam goed uit. Astrid haalde de kaartjes op en we kwamen precies op tijd in het theater. We zaten eerste rang en hadden een goed zicht op het podium. Prachtige, sprookjesachtige beelden, mooie decors en kleding, welke de fantasie prikkelden. De Nederlandse taal van Nadah is enigszins beperkt, maar ze begreep het verhaal in grote lijnen. Ze vond het héél mooi om te zien en ze begreep de grapjes. Ze kon er hartelijk om lachen.

Het verhaal de Droomvlucht is gebaseerd op een attractie uit de Efteling, waarvan Joop van de Ende een prachtige voorstelling heeft gemaakt. Nadah vindt elfjes en alles wat daar mee te maken heeft, erg leuk. Daarom was deze voorstelling haar op het lijf geschreven, typisch iets waar zij iets aan kon beleven. Nadah moet om de 3 weken naar het ziekenhuis om een bloedtransfusie te krijgen. In de week voorafgaande aan de voorstelling had Nadah haar bloedtransfusie weer gekregen. Daardoor was ze fit genoeg om de reis naar Kaatsheuvel te maken. De datum was er speciaal op afgestemd. Fit zijn is voor Nadah niet vanzelfsprekend. Doordat haar bloed niet in orde is, is ze vaak erg moe. Na de voorstelling mochten we bij bistro de Leckernij in Kaatsheuvel gebruik maken van een “lichte” maaltijd. Zij gaven voor Nadah en haar nichtje nog een zakje met een snoepverrassing mee.

Rond 22.00 waren we weer terug in Heerhugowaard. Als aandenken kreeg Nadah een kettinkje met Tinkelbel eraan. Een leuk, passend cadeautje. Ze was er heel blij mee. We kunnen terug kijken op een geweldige middag waarop iedereen heel erg heeft genoten. Astrid en Jacqueline, heel erg bedankt voor jullie inzet en tijd die jullie hebben besteed aan een onvergetelijke middag voor Nadah en haar familie.

  

  

 

Met dank aan: 
Multirent
Musicals.nl
Leckernij

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting