Nisj (17jr) uit Almere

Sponsor: 
ROPARUN Schiedam

Op zaterdag 13 januari werd een mooie en heerlijke wens voor Nisj, 17 jaar, vervuld door Stichting Oppepper4all. Na het slechte nieuws dat de leukemie weer terug was, kon Nisj zeker wel een stevige oppepper gebruiken. Desondanks staan we gelukkig wel positief in het leven en hebben er alle vertrouwen in en gebeuren er elke dag nog wonderen. Eén daarvan was deze wensaanvraag.

En dat werd in gang gezet door de lieve pedagogische medewerkster, Rianne, van het Flevoziekenhuis. Na de aanmelding liet de Stichting vrij snel van zich horen, na wat heen en weer bellen, was het allemaal helder voor ze en konden ze de wens voor Nisj verwezenlijken. Deze bijzondere dag zou plaatsvinden op zaterdag, tegen de middag werden we in een VIP-auto van Diks opgehaald door Marcel. Later zou zich aan ons groepje nog de fotografe Hannah toevoegen.
We gingen op weg naar de wens van Nisj, om samen met een professionele patissier een mooie niet alledaagse taart of te wel kunstwerk neer te zetten.

Oppepper4all heeft één van de beste patissiers van Nederland, Hidde de Brabander kunnen regelen, om thuis bij hem onder professionele begeleiding een taart te decoreren. Eenmaal aangekomen in Monster werden we met de geur van cake warm verwelkomd door Hidde. Onder het genot van koppen thee en espresso's en Nisj haar zelf gemaakte spritskoekjes, werd er van alles besproken. Daarna werd het tijd om aan de taart te beginnen, samen met Hidde ging Nisj aan de slag. Er werd van alles uitgelegd aan Nisj en wij kregen aan de keukentafel ook een proeverij van witte chocolade en verse cacao.

De passie voor zijn vak straalde van Hidde af, hij vondt het ontzettend leuk om te vertellen en iemand allerlei handige technieken van het vak te leren. Nisj vond het bijzonder geweldig, ze genoot van het bezig zijn met haar handen en iets te creëren, om een idee uit te werken en neer te kunnen zetten. Haar passie
om met taarten te werken kwam ook echt naar buiten, ik zag haar genieten. Jammer genoeg ging de tijd ook heel snel, het moment om het bladgoud op de taart te zetten brak aan en dan was de taart af. Het was en mooie groen witte marmeren taart, met een bloem van wit en goud. Als het aan Nisj had gelegen had ze het liefst aan nog een etage willen werken, had ze later verteld.

De taart zou ze de maandag daarop weer met hulp van een auto met chauffeur van O4all met haar klasgenoten, die ook net als haar de banketbakkersopleiding doen, op school delen.

Als mama van Nisj heb ik ook ontzettende genoten van dit moment, zien hoe je dochter gelukkig en happy wordt van passioneel genieten door haar eigen kunstwerk te creëren.

Maar zonder de wensvervullers, Marcel en Hannah, die zulke leuke foto's van het moment vastlegde, en uiteraard de bereidheid van Hidde was deze dag natuurlijk geen succes geweest. Al deze lieve mensen en hun belangeloze inzet, niet alleen voor Nisj, maar ook voor anderen, maakt dat de
wensdagen zo geslaagd zijn en je een mooie herinnering als geschenk mag ontvangen.

Als 'kers' op de taart, zijn we nog even naar het strand geweest, Nisj opperde het spontaan, want het strand was daar niet zo ver vandaan. Gelukkig vond iedereen het een goed idee. Hidde gaf ons nog een tip voor een gezellige strandtent.

Dat was bij aankomst zo te zien 'The Coast', een mooie en warme strandtent, het was zeker een gezellige afsluiter. We hebben daar heerlijk nog een warm drankje gedaan en wat foto's geknipt, om vervolgens de dag naar tevredenheid af te sluiten en weer richting huis te gaan.

Namens Nisj en mama van Nisj, danken we iedereen die aan deze dag heeft bijgedragen. Zonder de lieve vrijwilligers van Oppepper4all, sponsors en mensen die een groot hart hebben, lukt dit mooie werk niet. Voor ons is dit weer een mooie 'picture in de frame', ontzettend bedankt!

Lieve gezegende groeten,
Nisj en mama van Nisj

Mede mogelijk gemaakt door de hartelijke medewerking van: 

Hidde de Brabander, patissier 
The Coast 
​Diks Autoverhuur

Project nr. 18531

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting