Met mijn gezin bij lievelingsdieren de giraffen

Saskia (52jr) uit Bodegraven

Sponsor: 
Ars Donandi
Beste vrijwiligers van wensstichting Oppepper4all,
 
Om met de deur in huis te vallen wil ik allereerst zeggen dat jullie een fantastische Stichting zijn, die gelukkig- als enige- geen onderscheid maakt tussen kinderen en volwassenen. In mijn optiek verdiend ieder chronisch ziek mens een Oppepper.

Ik heb jullie geschreven voor mijn terminaal zieke moeder die het jaar 2019 waarschijnlijk niet gaat overleven. Zonder hoge verwachtingen wilde ik haar wens graag laten uitkomen, maar ging hierbij eigenlijk al (ietwat wanhopig) uit van een negatieve reactie. Mijn moeder is gek op dierentuinen en zou graag net iets meer willen doen met haar favoriete dieren, de giraffen, dan gebruikelijk het geval is wanneer een rondje dierentuin wordt gelopen en vanaf een afstandje deze fantastische dieren kunnen worden bezichtigd. Vol ongeloof en tot mijn emotionele verbazing werd ik opgebeld door een wenscoordinator van O4all. Vanwege de spoed en fysieke toestand van mijn moeder werd vrijwel direct een vrijwilliger aan mijn wens gekoppeld.

Jac ging telefonisch een intake met mij aan waarbij alle kaarten op tafel werden gelegd en een aantal mogelijkheden werden besproken. Bij alle stappen hield Jac mij zorgvuldig en direct op de hoogte en vroeg bij alle stappen mijn input. Na flink wat doorzettingsvermogen van Jac bleek dierenpark Amersfoort bereid ons te helpen.
Het idee, het plan en de afspraak was om rond 11:00 bij de ingang van het dierenpark te verzamelen; mijn moeder werd tot deze tijd niets verteld over wat er gaande was en was zichtbaar ontroerd door het (bij de ingang vertelde) bericht dat een wensstichting bereid was om haar een onvergetelijke dag te bezorgen.

We zouden dan de dag doornemen onder het genot van een drankje en een gebakje. Dit is dus ook gebeurt. Hierna zou er een rondleiding plaatsvinden van een parkgids (Wim) tot ca.13:15 u. Hierin zouden wij inderdaad een kijkje mogen nemen achter de schermen, alleen wisten wij niet op welke wijze dit ingevuld zou gaan worden. Wim was een erg sociale en enthousiaste begeleider en vertelde ons een geheim: een kijkje achter de schermen bij de giraffen hield in de praktijk in dat wij de dieren mochten voeren en aaien! Meer dan dit hadden wij niet gewild, gedacht en gehoopt. Zo'n 30 minuten lang hebben wij de tijd mogen nemen om deze fantastische dieren van dichtbij te zien, te voeren en aan te raken. Alles is door de fotograaf die deze dag meeliep (en eveneens door wensstichting oppepper4all was geregeld) zorgvuldig vastgelegd op camera. Na deze ultieme gebeurtenis werd de exclusieve tour door het park voortgezet door Wim en bereikte een tweede hoogtepunt door achter de schermen nog wat dieren te bezoeken. Uiteindelijk is de exclusieve tour die rond 13:15 zou stoppen, in werkelijkheid geëindigd om 15:00 u. Hierna hebben wij nog twee uur op eigen gelegenheid van het park genoten en zijn we de dag geëindigd met een dinner in het restaurant. Hierbij wil ik eveneens de notitie maken dat oppepper4all een aandeel heeft gehad in het dinner door een leuke korting te regelen in het door ons gekozen restaurant. Het bleef voor deze Stichting dus niet bij het uitvoeren van enkel de wens, maar ook in details als foto's en fotoalbum en een dinner hebben zij een actieve rol gespeeld.
Verrast als we waren, ontroerd als we waren, blij als we waren hebben we van deze dag genoten. Het was een dag om nooit meer te vergeten. Een dag die voor herinneren heeft gezorgd die nooit meer uit ons geheugen zullen verdwijnen. Een dag die een prachtig fotoalbum zal opleveren waar wij als gezin zijnde nog heel vaak van kunnen en gaan genieten. Een dag waarbij alle lof en complimenten uitgaan naar wensstichting Oppepper4all, Jac en Pieter, Dierenpark Amersfoort en Wim (gids). Jullie waren en zijn fantastisch.

Hartelijk dank voor de onvergetelijke momenten die ons een lach van blijdschap, een traan van geluk, maar bovenal een Oppepper in deze moeilijke periode geven.

Met vriendelijke groet,

Marc Koster

Wensnummer: 19558

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting