Op het circuit van Zandvoort genieten van al dat moois

Thomas (20jr) uit Alblassserdam

Sponsor: 
ARS DONANDI

 

Een Oppepper voor Thomas

Thomas is een jongen uit Alblasserdam. Hij is 20 jaar oud en zit al jarenlang in zijn rolstoel. Thomas heeft een spierziekte en zijn levensverwachting is beperkt. Thomas had twee broers, die allebei eerder aan dezelfde ziekte zijn overleden. Zij zijn niet ouder geworden dan begin twintig. Hoe hard kan het noodlot een familie treffen?

Zijn buurvrouw Sonja trok zich de situatie van Thomas aan en ging op zoek naar mogelijkheden om Thomas een leuke dag te bezorgen. Een dag waarop hij zijn ziek-zijn even naar de achtergrond kon dringen en kon genieten van één van zijn grote passies, snelle auto's. Omdat Sonja dit zelf niet voor elkaar kon krijgen, schakelde zij de hulp in van Oppepper4all. Deze Stichting vervult al méér dan twaalf jaar wensen van chronisch zieken. Vaak zijn dit heel bijzondere en speciale wensen. Dingen die voor de zieke belangrijk zijn en die hij of zij nog zo graag eens zou willen meemaken. Soms gaat het ook om plaatsen of mensen die de zieke nog zo graag eens zou willen bezoeken.
Door voor Thomas een wens aan te vragen om Max Verstappen te ontmoeten, had Sonja de lat wel erg hoog gelegd. Dat is dan ook niet gelukt. Wel hebben we voor Thomas iets anders kunnen regelen, dat paste in zijn passie voor snelle auto's. Thomas heeft in juli een bezoek gebracht aan de ADAC GT Masters op het circuit van Zandvoort. Om 8.45 uur stonden we met een rolstoelbus (inclusief chauffeur bij Thomas voor de deur om hem op te halen. Nadat we zijn moeder een bloemetje hadden overhandigd en kennis hadden gemaakt met familie en vrienden van Thomas, konden we vertrekken.

De moeder van Thomas en zijn neef Sonny gingen met hem mee. Na een voorspoedige reis, kwamen we om 10.30 uur aan bij het circuit. Daar mochten we gebruik maken van een VIP-box (beschikbaar gesteld door Autosport Events), maar de wandeling van de parkeerplaats naar de VIP-box nam behoorlijk wat tijd in beslag. Dat had niet zozeer te maken met de af te leggen afstand, maar méér met de hoeveelheid foto's die Thomas moest maken. We kwamen dan ook zoveel prachtige (sport)auto's tegen. Die kon Thomas niet voorbij lopen zonder op de foto te zetten. Ook konden we niet om een rondje over de "Paddock" heen. Hier stond een groot aantal auto's gereed die later op de dag hun snelle rondjes over het circuit zouden gaan rijden. Ook ontmoette Thomas daar een aantal heuse "pit-poezen".
Eindelijk in de VIP-box aangekomen, was het tijd voor de lunch. Tijdens de lunch keek Thomas zijn ogen uit. Hij zat werkelijk op de eerste rang en één van zijn idolen, Niels Langeveld, kwam aan de start. Sterker nog, hij startte vanaf pole position en bleef van start tot finish aan de leiding. Dit tot enthousiasme van Thomas.
Daarna was het de beurt aan de zwaarste klasse. Inmiddels kwam de regen met bakken uit de hemel en waren we blij de race vanuit de VIP-box te kunnen volgen. Nadat deze race was beëindigd, kwam tot verrassing van Thomas niemand minder dan Niels Langeveld onze VIP-box binnen om een praatje met hem te maken. Niels ging ook met Thomas op de foto en gaf hem ook nog een handtekening, voorzien van een persoonlijke tekstje.
Daarmee was de wensdag voor Thomas ten einde gekomen en keerden we weer terug naar Alblasserdam. Thomas kijkt met erg veel plezier terug op deze mooie dag en heeft ontzettend genoten.

Onze hartelijke dank daarvoor
​Team Zuid-Holland

 

REF: 16448ZH

 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting