Nog één keer mijn geliefde Amsterdam zien

Wil (79) uit Leeuwarden

In Memoriam, Wil is overleden op 25-10-2015

 

Op woensdag 30 september ging de wens van Wil in vervulling. Wil wou graag afscheid nemen van haar zo dierbare, stad Amsterdam. We vertrokken ’s-ochtends om 7.45 uur uit Leeuwarden. Op het Amstel Station stond de rolstoelbus klaar van het Amsterdams Vervoer Collectief. De chauffeuse van deze dag, Trudi, ontving ons op een hele hartelijke wijze. De zoon van Will, Carlos, stond ook op het Amstel Station om de dag met ons mee te maken. De hulp van Wil, Jell, was meegereden vanuit Leeuwarden.

Vanaf het Amstel Station vertrokken we voor de tour door Amsterdam. We reden als eerste naar de Rivierenbuurt. Wil heeft 45 jaar in de Deurloostraat gewoond en een van haar grote wensen was om haar oude straat en haar oude buurt terug te zien. We zijn hier een aantal keer met Wil doorheen gereden. Na de Rivierenbuurt zijn we naar de Van Woustraat gegaan en hebben we Wil uit de rolstoelbus gehaald om een frisse neus te gaan halen op de Albert Cuyp. Met elkaar wandelend over de Cuyp kwamen de verhalen los van vroeger.

Halverwege hebben we een heerlijk kopje koffie gedronken op een terras. Na het bezoek aan de Albert Cuyp zijn we een stukje door Amsterdam gereden om vervolgens uit te komen bij het Concertgebouw. Hier werden Will en haar gezelschap getrakteerd op een lunchconcert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest o.l.v. Stéphane Denève. Het orkest repeteerde samen met het Groot Omroepkoor voor de avondvoorstelling. Zij waren aan het oefenen voor Het Requiem van Fauré. Een prachtig stuk in een fantastische ambiance. Wat een prachtig geluid in het Concertgebouw. Na dit mooie lunchconcert werden we allerhartelijkst ontvangen bij Brasserie Keyzer voor een door hen aangeboden lunch.

Vervolgens zijn we het Museumplein overgestoken naar het Van Goghmuseum. Hier werden we ontvangen door Sarah Dekker. Zij bracht ons in het vernieuwde deel van het museum, waar de directeur van het museum de heer Axel Rüger op ons wachtte. Hij verwelkomde Will heel hartelijk en vond het fijn om mee te mogen werken aan haar wens. Als aandenken van de dag bood hij mevrouw een boek aan over Van Gogh. Daarna heeft Sarah ons rondgeleid en ons een deel van de fantastische werken van Vincent van Gogh laten zien. Na dit bezoek hebben we gewandeld door de Kalverstraat, de Dam en de Nieuwendijk. Een stuk van herkenning voor Will aan de stad waar ze zovele jaren heeft gewoond.

Om 18.00 uur werden we verwacht in Hotel-Restaurant De Roode Leeuw op het Damrak. De ontvangst was ook hier weer heel erg hartelijk en Wil kreeg een diner voor drie personen aangeboden. Na een heerlijke maaltijd zijn we door Trudi teruggebracht naar het Amstel station. Daar hebben we afscheid genomen van onze lieve en behulpzame chauffeuse die de hele dag de bus en het personeel ter beschikking had gesteld en zijn we teruggereden naar Leeuwarden. Wil kijkt terug op een ontzettend geslaagde dag. En wij als wensstichting Oppepper4All hebben dit met veel liefde en aandacht verzorgd. Het was voor ons weer een geslaagde dag omdat we een mens ontzettend gelukkig hebben kunnen maken met de vervulling van haar liefste wens.

Johan Reinsma

Wensvervuller

Deze wens werd mede mogelijk gemaakt door:

Amsterdam City Tours

Amsterdams Vervoers Collectief

Blue Boat Company

Brasserie Keyzer

Cition Parkeer Management

Gemeente Leeuwarden

Koninklijk Concertgebouw

Restaurant de Roode Leeuw

Taxi van der Laan

Transvision

Vincent vanGogh Museum

Ref: 15345NRD

 

Wensstichting oppepper 4all (c) 2012 Alle rechten voorbehouden.   e-Boekhouden.nl

 

Development & hosting: Feka ICT, web en hosting