Dogpepper

Wensteam Dogpepper komt met getrainde hondenbezoekers bij u of bij een instelling op bezoek, om wat reuring en plezier te brengen. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Wat is en doet een bezoekhond?

Niet iedere hond is geschikt om in een instelling te worden ingezet. Zij moeten een stabiel, zachtaardig karakter hebben met liefst een aaibaar voorkomen. Allemansvrienden als bijvoorbeeld een Labradoodle/Labradors/kleinere hondenrassen worden al jaren door heel Nederland ingezet als bezoek/contacthond.

We zien alleen maar voordelen.

Al decennialang worden honden ingezet om mensen te ondersteunen en plezieren. Professor dr. Enders, met als specialisatie antrozoölogie, gericht op verbinding tussen mens en dier, ziet alleen maar voordelen. Het is geweldig wat dieren kunnen bewerkstelligen, wat mensen soms niet lukt.

Knuffelen in bed? 

Voorzichtig klopt de bezoek-vrijwilliger op de deur en steekt zijn hoofd om de deur. “Kijk eens wie ik bij me heb?” Achter de vrijwilliger trippelt Labradoodle Bo de kamer van de 85-jarige bewoonster binnen. Greetje ligt in bed maar zodra zij Bo ziet, beginnen haar ogen te stralen en tikt ze uitnodigend op een plek naast haar kussen. Bo springt, na akkoord, in één beweging op het bed.

Relatie tussen mens en dier

Dieren toveren een glimlach op het gezicht, bij mensen zien wij uit ervaring. Bij ouderen speelt ook mee dat ze graag weer willen knuffelen. Die aanraking heeft een ongelooflijk positief effect op mensen. Veel mensen hadden ooit zelf een dier en herkennen dit nu als “effe knuffelen”. De avondploeg had het wat rustiger op de afdeling met het uitdelen van medicijnen. Ook is het mogelijk om mensen thuis te bezoeken om de eenzaamheid wat te verdrijven. Zij blij, wij blij!

Instinct

Dieren oordelen niet, geven gewoon oprechte aandacht. Bewoners hebben niet het gevoel dat ze iets moeten doen, waardoor de communicatie makkelijker gaat. 

Wat kunt u doen, hoe kunt u zich aanmelden?

Jaarlijkse bijeenkomst dogpepper 2024

Onze Labradoodle Bo is één van de eersten die bij instellingen een uurtje plezier en reuring heeft gebracht. Na interne training regelt de hondenbezoeker/ster daarna zelf de verdere afspraken.

Met diverse instanties hebben wij al een overeenkomst zoals met: CordaanWarandeSilvereinAliantus, Huize Het OostenCareyn Maria Oord.

Wij zoeken hondenliefhebbers door heel Nederland en kijken samen naar een instelling/mogelijkheid bij u in de buurt. Het plezier staat voorop!

Belt u gerust voor meer informatie. Uw opbrengst is die glimlach!

Gerard & Lineke Berentsen uit Zeist
030-7857791 of bestuur@oppepper4all.nl

1 gedachte over “Dogpepper”

  1. Team Dogpepper heeft haar eerste lustrum gevierd met koffie en gebak in het Walkartpark in Zeist. Daarna een stevige wandeling door de prachtige, opbloeiende natuur en natuurlijk een traktatie voor de contact/bezoekhonden!

    Wij zoeken nog baasjes door het hele land voor een uurtje plezier bij bewoners van een verpleeginstelling of kinderafdeling. Je kunt hen niet genoeg verwennen! Samen zoeken wij dan een instelling bij jou in de buurt.

    Zij blij (zie boven), wij blij! Bel mij op 030-7857791 of mail bestuur@oppepper4all.nl

    Beantwoorden

Plaats een reactie