Droomdag voor Arjan & Siem…

Hieronder het verslag van Milou:

De 14e april was het eindelijk zover. Arjan (mijn broer), zijn zoon Siem en ik, werden opgehaald in Breda. Arjan en Siem wisten dat er een speciale dag zou aanbreken, maar hadden geen idee waar we heen zouden gaan. We werden opgehaald door Eric via Tesla-wens. We hadden alle drie nog nooit in een Tesla gezeten, dus dit was al een belevenis op zichzelf. Eric liet onderweg zien, waartoe de Tesla in staat was, van het snel optrekken bij een stoplicht tot de complete route die te volgen was op een IPad. Arjan en Siem vonden het geweldig, ze zaten achterin te genieten en ondertussen de borden in de gaten te houden, en te raden waar we heen zouden gaan.

Ná Utrecht bedachten de mannen dat het wel eens de Arena zou kunnen zijn, en de blijdschap was compleet, toen de Arena voor ons opdoemde. Wat een grote imposante verschijning tegen de strak blauwe lucht, de dag kon niet meer stuk. Eric van tesla-wens, zetten ons af, alwaar wij opgewacht werden door Melanie en Eric, twee vrijwilligers van de stichting Droomdag. Bij een restaurant naast de Arena koffie gedronken met voor ieder een cup cake met Ajax logo, versiert met vlaggetje, met de tekst: “Droomdag Siem en Arjan, 14 april 2024, Ajax-Twente”. Siem kreeg een grijze Ajax hoodie en een zwarte Ajax pet, in het officiële rode Ajax inpakpapier, wat een verwennerij, als een kind zo blij.

Vervolgens op pad naar de Ajax Fanshop alwaar we op ons gemak, rond geslenterd hebben tussen alle Ajax merchandise. Bij een automaat een Ajax sleutelhanger gemaakt met de tekst Arjan en het rugnummer 9, het nummer van Marco van Basten. Ik kon de Ajax sjaals niet weerstaan, drie gekocht, als cadeau voor Arjan en Siem.

Als volgende verrassing kwam fotograaf Bert een Fotoshoot van Arjan en Siem schieten. Foto’s van vader en zoon naast het Johan Cruijff standbeeld, samen voor de foto van Nouri Abdelhak, in de Ajaxshop en voor ingang Zuid onder de afbeelding van Johan Cruijff. Helaas kregen we geen toestemming om op het veld van de Arena foto’s te maken, maar alle andere foto’s hebben dit ruimschoots goed gemaakt.

Ná de foto reportage gingen we met de lift naar de 5e verdieping, alwaar we een Lunch bij ON5TH in de Arena, kregen aangeboden. Een drie gangen lunch, met voortreffelijke gerechten, in een chique ambiance. Een fijne relaxte sfeer zorgde ervoor dat we rustig konden bijkomen van alle indrukken en ons vast konden verheugen op de voetbal wedstrijd Ajax tegen Twente. Ik hoorde Siem geregeld zeggen: “Ik kan gewoon niet geloven, dat we hier zijn” en “dat we straks ook nog Ajax gaan zien voetballen”…. Zo aandoenlijk, om Arjan en Siem zo blij te zien, echt een droom die uit kwam. Vanuit een skybox hebben we nog snel foto’s gemaakt van het lege veld. Daarna konden we richting het veld om de warming up te aanschouwen, terwijl Bloed-Zweet en Tranen door de speakers schalden.

Op de hoofdtribune zaten we op een prachtige plek, schuin tegenover de F-Side van Amsterdam. Overweldigend om live aanwezig te zijn in de Arena en het enthousiasme van Arjan en Siem te zien, te voelen, los van alle andere feestvierende toeschouwers. De wedstrijd Ajax-Twente, de nummer 5 tegen de nummer 3. In de 30ste minuut scoorde Twente de 0-1, tevens de stand waarmee we de rust ingingen. In de tweede helft scoorde Brobbey de 1-1 vanuit een vrije trap en Bergwijn benutte een penalty in de 80ste minuut. De ontlading bij Arjan, maar vooral Siem, ná het doelpunt van Bergwijn, zal ik nooit vergeten. Ajax was niet groots, maar het was een spannende wedstrijd met een zeer fraai eindresultaat. Iets waarop wij allemaal niet durfde te hopen, maar het heeft zo moeten zijn, speciaal voor Arjan en Siem. Ik geloof, dat wij Ajax geluk hebben gebracht door onze aanwezigheid en daardoor was de overwinning de kers op de taart voor deze speciale Droomdag.

Ná afloop nog foto’s gemaakt in de Arena , om vervolgens moe, maar zeer voldaan, neer te strijken bij de Burger King, aan een voor ons gereserveerde tafel. De mannen aan de friet en hamburgers met Ajax hoodie, Ajax sjaals, Ajax pet en sleutelhanger. Van Melanie en Eric, kreeg ik een prachtige tuinplant met rode bloemen, als aandenken en voor het soort van mee organiseren van deze topdag.

Als grote verrassing aan het einde van de dag, reed er een spectaculaire witte limousine voor, die ons drieën naar Breda terug bracht. Arjan kon liggend nagenieten onder de talloze Led lampjes van de limo, die wisselden van kleur. In de luxe bar aan boord stond de champagne koud, maar we waren al blij met een blikje fris en we raakte niet uitgepraat over deze bijzondere dag…

Wij kijken alle drie terug op een onvergetelijke dag, alles zat mee, het stralende weer, alles rondom Ajax, de uitslag van de wedstrijd, de Tesla heen en de Limousine terug, de twee lieve vrijwilligers, Melanie en Eric. Deze dag was nooit mogelijk geweest zonder het fantastische werk van de organisaties Droomdag en Oppepper4all! We hebben na afloop prachtige foto’s van Bert, maar ook van Melanie en Eric ontvangen. En een mooie en zeer dierbare film van de Ajaxdag, gemaakt door Eric. Deze film is al zo vaak bekeken, ook door onze ouders en familie. De film vat perfect samen, hoe de dag is verlopen, het zal altijd een eeuwige herinnering voor ons allemaal blijven. Mijn broer kreeg een paar weken later nog een foto uitvergroting op canvas, voor aan de muur, zo attent en bijzonder allemaal. Duizend maal dank van drie gelukkige mensen!

Lieve groet Arjan, Siem & Milou

De wens (24932) werd mogelijk gemaakt door: