Kyra straalt op de filmset.

Hieronder het verslag van Petra, moeder van Kyra:

WAT EEN SUPER GAVE, LEUKE DAG HEBBEN WIJ GEHAD!!!!!

Kyra heeft al jaren moeilijk instelbare epilepsie. Ze moet daardoor heel vaak naar het ziekenhuis. Helaas hielp geen enkel medicijn en de epilepsie werd alleen maar erger. Ze verdient het echt om eens verwend te worden.  Ze zei op een keer: “wat lijkt het me toch leuk om in een film of serie te spelen.” Ik vroeg nog: “echt waar?” Ja, ze was ervan overtuigd.  Oké, zei ik, dan gaan we dat gewoon doen. Echt?? Jazeker!. We kropen samen achter de computer en kwamen bij Oppepper4all uit. We vulden alles in.  

Heel veel sneller dan verwacht, werd ik al gebeld door Martien en José.  Ze vonden het een hele leuke originele wens. Ze wilde er meteen mee aan de slag. Maar eerst lekker genieten van de grote vakantie. Meteen na vakantie werd Kyra geopereerd en moest ook nog opgenomen worden. Martien en José informeerden steeds hoe het met Kyra ging. Zo lief!  Dat de wens na de operatie en opname moest, kwam ook goed uit voor Martien en José, want het was toch wel lastig om in de film/serie wereld te komen.  Kyra herstelde goed van de operatie en daar kwam het grote nieuws…….. Kyra mag meespelen in een nieuwe serie van de publieke omroep. Wat gaaf, het gaat echt gebeuren!

Het was heel spannend allemaal, we kregen alleen te horen dat we 27 november om 13:00 werden verwacht in Hilversum. Geen idee wat de dag brengen zou. In Hilversum werden we zeer warm onthaald door Jessie, de productieleider. Koffie, thee en alle soorten fris stonden klaar. We kregen korte uitleg wat er gebeuren zou. Yourie ontfermde zich over Kyra, ze mocht mee naar de make-up. Daar zat ze langs één van de hoofdrolspelers. Ze werd mooi opgemaakt en haar haren werden gestyled.  Ze kreeg ook een mooie jas, want de opnames vonden buiten plaats.

Yourie nam Kyra overal mee naar toe, mee naar de set, mee naar de cameraman en ze kon zien hoe opnames in het echt gaan.  Alles achter de schermen lieten ze haar zien en werd uitgelegd, hoe alles werkte.

Toen was het moment daar om zelf te shinen!! Ze zou een enorme fan spelen. Nou, dat kon ze zeer goed! Omdat ze een figurant tekort kwamen werd er gevraagd: “wie wil?”. En weet je, Kyra’s wens is stiekem ook een wens van mij. Dus ik meteen: “ja ik.” En ik mocht van de regisseur, mee doen. Dus eigenlijk gingen er meteen twee wensen in vervulling. Wat gaaf!! Wat hadden we een geluk met het weer, in de ochtend en avond regende het, maar tijdens de opnames buiten was het droog.

Na de opnames kregen we nog ontzettend veel snoepjes en kregen we een rondleiding door het hele gebouw en mochten we overal binnen kijken. Na deze geweldig leuke filmdag hebben we afscheid moeten nemen van iedereen. Kyra en haar zus Liana kregen nog een grote snoepzak mee naar huis van Martien en José namens Oppepper4all.

Wij willen iedereen ontzettend bedanken voor deze geweldige dag. We moeten nog wel even geduld hebben, de serie komt pas in het najaar van 2023 op TV, maar we kijken er enorm naar uit om onze lieve Kyra te zien shinen.

De wens (22783) is mogelijk gemaakt door: