Sander geniet van de treinen op Watergraafsmeer

Dankzij onze wensvervuller Ineke kon Sander zijn ogen uitkijken op het opstelterrein voor treinen van de NS bij Watergraafsmeer.

Hieronder het verslag van Evert, de vader van Sander:

Wij arriveerden om 10 uur zoals afgesproken. Wij werden verwelkomd door een beveiligingsmedewerker en Noor die op de Eurostar werkt. Na alle veiligheidsprocedures gevolgd te hebben mochten wij het perron op waar Sander heel veel foto’s van treinen gemaakt heeft. Er werd uitleg gegeven over hoe de Eurostar ingedeeld is, wie waar in mocht stappen en welke procedures er gevolgd werden. Sander kon dat redelijk goed volgen. Uiteraard had hij ook vragen waar men niet direct antwoord op had want Sander zijn leven draait om hoge snelheidstreinen en zijn kennis is enorm. De hele trein werd bezichtigd en zelfs de bestuurdersplaats mocht worden ingenomen. Tot grote vreugde van Sander kwam er nog een nieuwe Thalys binnen. Sander ging natuurlijk direct in gesprek met de machinist.

Ook een nieuwe trein, volgens mij de vervanger van de koploper stond geparkeerd. Kortom voor Sander  een waar paradijs.

Sander mocht de complete screening van de douane ondergaan wat hij heel indrukwekkend vond. De treinen worden met honden gecontroleerd en dat vond Sander wel heel interessant. Toen ook nog een onderonsje met een hond beveiligingsmedewerkster en het verhaal was helemaal compleet. Sander mocht zelfs met een herdershond op de foto. Zijn hulphond Beau was het er niet mee eens en dacht dat zij haar baasje moest verdedigen tegen de herdershond. Dit was gelukkig niet zo. Vervolgens nog even een leuk gesprek, een lekker kopje koffie gehad en rondleiding door het kantoor. Ook moeten wij nieuw behang bestellen want hij was onder indruk van het behang met een trein er op in het kantoor. Een compliment aan allen die dit geregeld hebben want achteraf begrijp ik dat dit niet eenvoudig was vanwege de vele veiligheidsmaatregelen die in acht genomen moeten worden. Heel hartelijk dank en ik meen opgevangen hebben van de medewerkers dat Sander nog wel een keer terug mocht komen als er weer nieuwe treinen komen. Uiteraard begrijp jij  dat we daar geen misbruik van zullen maken. Sander is in ieder geval bezig om alle foto’s en ervaringen te verwerken

Deze wens (22753) is mede mogelijk gemaakt door:

  • Bo van Empel – Medewerker Bureau Tijdelijk Werk regio NoordWest