1) De tweede TAARTENactie van Bakker Both is uitgevoerd in samenwerking met RABOBANK Rijn en Veenstromen...
Lees meer...Klachtenprocedure en gedragscode vrijwilligers
Klachtenprocedure wensstichting Oppepper4all:
Een klacht dient schriftelijk ingediend te worden bij Stichting Oppepper4all (hierna te noemen O4all), onder overlegging van kopieën van eventuele bewijsstukken.
Indien de klager O4all belt met een klacht, zal zij de beller wijzen op de correcte gang van zaken om een klacht in behandeling te kunnen nemen.
O4all registreert de klacht met: ontvangstdatum, naam en adresgegevens van de klager en de kern van de klacht.
O4all bevestigt schriftelijk de ontvangst van de klacht aan klager binnen 5 werkdagen na ontvangst.
O4all toetst de inhoud van de klacht intern. Dit gebeurt in eerste instantie door de vrijwilliger die de betreffende (wens)activiteit heeft begeleid.
Om de klacht te kunnen toetsen neemt de vrijwilliger/medewerker, indien nodig, contact op met betrokken partijen.
De medewerker neemt in overleg met het wensteam een beslissing of de klacht gegrond is of niet en legt dit oordeel vast
De medewerker stelt een eventuele compensatie of gebaar vast als de klacht (deels) gegrond is.
De medewerker stuurt uiterlijk zes weken na ontvangst van de klacht een met redenen omkleed schriftelijk oordeel, aangevuld met een voorstel voor eventuele compensatie, naar de klager toe.
Indien van toepassing wordt het schriftelijk oordeel ook naar de ‘beklaagde’ verstuurd.
Wanneer de klager niet tevreden is met de afronding van de klacht, kan de klager dit schriftelijk bij het Bestuur van O4all beargumenteren.
Het Bestuur hoort alle partijen en velt een oordeel, waartegen verder geen beroep mogelijk is.
Het Bestuur van O4all voegt het oordeel en de oplossing aan het klachtendossier toe.
O4all archiveert de klacht, de bijbehorende stukken en het gegeven antwoord naar behoren (papier en/of digitaal).
O4all archiveert zowel klacht als antwoord tien jaar.
Inzending:
De klacht kan, uiterlijk binnen één maand na afloop van de activiteit, gezonden worden naar wensstichting Oppepper4all,
Hollandse Kade 13, 1391 JD Abcoude t.a.v. Klachtencommissie.
Gedragscode vrijwilliger, normen integriteit:
Als vrijwilliger van Stichting Oppepper4all werk je soms met een kwetsbare doelgroep. Het is daarom dat je als vrijwilliger je bij aanmelding dient te conformeren aan onderstaande gedragscode:
Wij voeren een of twee intakegesprekken en de eerste twee maanden word je door een ervaren wensvervuller begleid en waar nodig vragen wij bij Justitie, voor jou kosteloos, een VOG (Verklaring omtrent het Gedrag) aan.
- De vrijwilliger moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de mensen in onze doelgroep zich veilig en gerespecteerd voelen.
- De vrijwilliger onthoudt zich ervan de mensen te bejegenen op een wijze die hen in hun waardigheid aantast.
- De vrijwilliger dringt niet verder door in het privéleven van de mensen dan functioneel noodzakelijk is.
- De vrijwilliger onthoudt zich van elke vorm van seksuele benadering en misbruik ten opzichte van de doelgroep. Alle seksuele handelingen, handelingen, contacten en relaties tussen vrijwilliger en wensontvangers zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel grensoverschrijdend gedrag.
- De vrijwilliger mag de mensen niet op zodanige wijze aanraken, dat deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard ervaren zal worden.
- De vrijwilliger zal tijdens werkzaamheden voor de Stichting zeer terughoudend en met respect omgaan met de doelgroep.
- De vrijwilliger heeft de plicht de mensen naar vermogen te beschermen tegen vormen van ongelijkwaardige behandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag en zal er actief op toezien dat de gedragscode door iedereen, die bij de wens is betrokken, wordt nageleefd.
- Indien de vrijwilliger gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragscode en bij vermoedens van seksueel grensoverschrijdend gedrag, is hij verplicht hiervan melding te maken bij het Bestuur of aangewezen personen.
- De vrijwilliger krijgt of geeft geen (im)materiële vergoedingen die niet in de rede zijn.
- In die gevallen waar de gedragscode niet (direct) voorziet, of bij twijfel over de toelaatbaarheid van bepaalde gedragingen, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de vrijwilliger en in de geest van de gedragscode om hierover melding te maken bij de contactpersonen in het Bestuur.
Sanctiebeleid:
Onder seksueel grensoverschrijdend gedrag met onze doelgroep verstaan wij elke vorm van seksueel gedrag of seksuele toenadering, in verbale, nonverbale of fysieke zin, opzettelijk of onopzettelijk, die door de persoon die het ondergaat als ongewenst of gedwongen wordt ervaren en /of plaatsvindt binnen een ongelijke machtsverhouding en/of andere handelingen of gedragingen die strafbaar zijn volgens het Wetboek van Strafrecht. Gedragingen die volgens de bovenstaande omschrijving vallen onder seksueel grensoverschrijdend gedrag met onze mensen, kunnen worden gesanctioneerd door een tuchtrechtprocedure. De sancties bestaan o.a. uit het uitsluiten van vrijwilligerswerk en door persoonsgegevens in een centraal register op te nemen. Seksueel grensoverschrijdende gedragingen zullen bij Justitie worden gemeld.
Namens het Bestuur O4all,
Gerard Berentsen-Voorzitter
Nieuws
Lees meer...Beste Igna,
Alsnog hartelijk dank voor het prachtige spellen- en boekenpakket. Zoals je kunt zien in de bijgevoegde foto’s, is een van de boeken al...
Inmiddels zijn er verpleeghuizen en kinderhuizen en particulieren voorzien voor een heerlijke Oppeppertaart voor inwoners en verzorgenden als steun en dank voor ieders inzet.
Acties...