De ultieme verjaardagswens van Wil…

Verslag door Dominique, medewerkster bij het VPT team van Viva zorggroep.

Al een jaar komen wij dagelijks bij Wil de Laat, een hele lieve, bijzondere, dankbare vrouw met dementie. Wil is gek op gezelligheid en mensen om haar heen. Al het hele jaar keek Wil uit naar haar verjaardag, 10 december, waar ze 86 jaar zou worden.  Wil wilde dit graag in het zaaltje vieren in Westerheem waar Wil woont in een aanleunwoning. Dit omdat haar familie niet allemaal tegelijk in haar kleine appartementje past en om de beurt komen, dat is niet wat Wil gezellig vindt. Iedereen bij elkaar, dat is wat ze wilde. In oktober kregen we te horen dat Wil ongeneeslijk ziek is vanwege ernstige hart- en nierfalen en haar levensverwachting minder dan 3 maanden zou zijn. Het zaaltje hebben we zelfs moeten afzeggen omdat Wil helaas zo slecht lag eind november. Maar Wil krabbelde weer op en bleef over haar verjaardag praten waar iedereen bij elkaar zou zijn. Dat gaf haar kracht! Een week voor haar verjaardag vertelde Wil mij dat ze zo graag een zanger zou willen op haar verjaardag!

Ik ben dezelfde dag nog opzoek gegaan hoe ik dit zou kunnen regelen voor haar en kwam gelijk uit bij Oppepper4all! Ik heb een wens aanvraag gedaan voor een zanger op haar verjaardag en werd meteen teruggebeld!

Het was natuurlijk heel kort dag dus heel spannend of het ging lukken! Nico de wensvervuller ging zijn uiterste best doen en hield me op de hoogte over de stand van zaken. De inzet, het contact, echt geweldig!! En toen het telefoontje van Nico dat het gelukt was!! Tranen in mijn ogen van blijdschap!

Alles werd besproken en afgesproken en 10 december was het zo ver! Nico, de zanger Richard de Jongh en fotograaf Erik Poort waren ‘s morgens al heel vroeg bij Westerheem om alles klaar te zetten en in orde te maken. Ik ben naar boven gegaan om Wil klaar te maken voor deze mooie dag en mee te nemen naar beneden. Wil haar familie, waaronder haar broers en zussen, allemaal tachtigers, die haar bijna dagelijks bezoeken en waarmee de band ontzettend hecht is, zaten allemaal te wachten tot Wil binnenkwam.

Wil keek haar ogen uit bij aankomst! Zanger Richard  begon te zingen en spelen en Wil genoot van alle gezelligheid en mensen die er speciaal voor haar waren! Oppepper4all heeft haar echt een onvergetelijke dag bezorgd! En niet alleen Wil, maar ook haar zoon, broers , zussen en verdere familie, wij van het VPT team, hebben een onvergetelijke dag gehad! Wat hebben we haar zien stralen en genieten, er werd gedanst. Alles wat Wil wenste op deze dag. Haar 86ste verjaardag, haar laatste verjaardag, die zij en wij nooit zullen vergeten dankzij Oppepper4all!! Bedankt voor deze zeer bijzondere dag!

De familie, waaronder de broers en zussen kijken enorm uit naar de foto’s als mooie herinnering!

Dank je nogmaals, Oppepper4all en in het bijzonder Nico, Erik en Richard.

De wens (23924) werd mogelijk gemaakt door: