Genieten met een grote G…

Hieronder het verslag van Nico, vader van Boy:

Boy is vanaf de peuter-leeftijd al gek op alles wat met auto’s te maken heeft. Tot de dag van vandaag is die belangstelling gebleven, sterker nog, die werd alleen maar groter. Momenteel is hij helemaal gek van vrachtauto’s en bussen en heeft Boy op mijn laptop een simulatie spel gevonden waar hij dagelijks naar kijkt.

Heel leuk en fijn natuurlijk, maar zijn grote wens was om eens een keer in een mooie grote vrachtwagen mee te mogen rijden, het liefst zelf achter het stuur, maar dat is helaas vanwege zijn handicap niet mogelijk.

Mijn vrouw had het er wel eens over  of ik niet via wensstichting Oppepper4all iets kon regelen. Ik werk immers als wensvervuller voor deze stichting. Dat had gekund, maar dat ga je voor je eigen kind natuurlijk niet regelen vond ik, en zo verdween die gedachte.

Boy bleef het er echter wel over hebben. Thuiszorg medewerksters Ilse en Lou opperden op een keer: “als wij nu eens een wens aanvraag neerleggen bij Oppepper4all, zou dat dan misschien  wel lukken?”  De aanvraag werd ingediend en Oppepper4all ging hiermee akkoord. De wens werd opgepakt door collega wensvervuller Elly en Erik, één van onze fotografen. Er volgde veelvuldig overleg tussen Ilse, Lou, Elly en mijn vrouw en alles werd keurig geheim gehouden voor Boy en mij.

Op vrijdag 13 oktober was het dan zover. Ik was net mijn bed uit en wilde me gereed gaan maken voor mijn vrijwilligerswerk op de gehandicapten bus van stichting OIG/IHD uit IJmuiden, maar mijn vrouw zei “doe maar rustig aan want je hoeft vandaag niet te rijden, we gaan iets anders doen.” Ook Boy werd wakker gemaakt en verteld dat we iets leuks gingen doen, want ook hij wist van niets.

Alles was dus geregeld en we gingen op weg naar firma LVS Trucks in Beverwijk. Daar werden we ontvangen door medewerkers van de firma. Daar stonden ook Elly en Erik van Oppepper4all en Ilse en Lou ons op te wachten. Op het parkeerterrein stond een grote lange Volvo vrachtwagen op ons te wachten.

Fotograaf Erik had in de cabine een video camera geplaatst zodat er een leuk filmpje gemaakt kon worden van de rit en ondertussen maakte hij al volop foto’s. Met vereende krachten van de mensen van LVS, samen met mijn vrouw en mij, werd Boy de hoge cabine van de Volvo ingehesen. Chauffeur Melvin zette Boy goed vast in de gordels en daar gingen we, uitgezwaaid door de rest van ons gezelschap. We hebben een behoorlijk eind gereden en Melvin vertelde ondertussen hoe alles in en aan de truc werkte en Boy kon in de spiegels goed zien hoe we reden.

Hij (en ook ik) hebben ontzettend genoten van deze bijzondere dag, die echter nog niet voorbij bleek te zijn. Omdat zus Celia  eigenlijk ook wel had meegewild, maar door haar fysieke beperking dit niet mogelijk is, had Elly geregeld dat we bij ons aan de overkant bij restaurant Villa Westend gingen lunchen. We hebben daar heerlijk gegeten en Celia heeft genoten van de lekkere hapjes.

Dank jullie wel Oppepper 4all, Erik en Elly, Ilse, Lou, Tanja en chauffeur Melvin en alle medewerkers van LVS Trucs. Jullie hebben ons een onvergetelijke dag bezorgd, waar we nog lang aan zullen denken.

De wens (23909) werd mogelijk gemaakt door: