Lucas ‘bestuurt’ de Python in de Efteling

Hieronder het verslag van de wensdag van Lucas, geschreven door Alida (de moeder van Lucas).

Lucas is een jongen van 14 jaar waarbij alles in het leven niet zo vanzelfsprekend is. Lucas heeft Autisme, ADHD, DCD, scoliose in de rug, astma en forse bijziendheid. Toen zijn vader plotseling uit zijn leven verdween had Lucas het erg zwaar. Moeder besluit Wensstichting Oppepper4all te contacten om Lucas zijn grootste wens uit te laten komen, namelijk het bedienen van een attractie in de Efteling.

Vrijdag 14 oktober krijgt Lucas te horen dat hij samen met moeder, zus, Duncan en Helen op zaterdag 15 oktober naar de Efteling mogen. Tevens krijgen we een doos vol met lekkernijen en drinken voor morgen. Verder vertellen we hem niets. Hij is helemaal door het dolle, want hij is een enorme fan van de Efteling en achtbanen. Zaterdag is het zover, Lucas is dol enthousiast en weet niet beter of we gaan de Efteling gewoon bezoeken. Ondanks de regen heeft hij er veel zin in.

Rond 11:30 uur komt Lucas uit een attractie en ziet ineens de Vlogger Ruben Koet (van ExtremeRides/Koetlife) staan. Ruben is speciaal voor Lucas naar de Efteling gekomen. Lucas volgt Ruben al jaren en is een groot fan van hem. Samen gaan ze vandaag ook vloggen en worden er veel feitjes en weetjes over achtbanen uitgewisseld. Ook loopt Ruben de hele dag met ons mee en natuurlijk wil Lucas in elke attractie naast Ruben.

Om 13:45 worden we verwacht bij attractie de Python. Hier krijgt Lucas zijn 2e verrassing te horen: hij mag namelijk de Python bedienen en we krijgen een uitgebreide rondleiding bij de Python. We mogen zelfs onder de ruimte bij de Python kijken en door 2 medewerkers wordt uitgelegd hoe alles werkt, zoals bijvoorbeeld het remsysteem. Lucas zuigt alle feitjes en weetjes op en heeft een glimlach op zijn gezicht van oor tot oor als hij de knopjes van de Python mag indrukken. Zelf een ritje in de Python maken mag niet ontbreken. Tenslotte met z’n alle op de foto en krijgt Lucas een diploma dat hij in de Python is geweest.

Dan komt verrassing nummer 3: als aandenken van deze dag ontvangt Lucas en zijn zus beide nog een cadeau. Allebei een mooie trui ter herinnering van deze geweldige dag. Daarna zijn we weer lekker het park gaan bezoeken. Voor Lucas kon de dag niet meer stuk en kwam ook het zonnetje nog te voor schijn. Kortom zoals hij zelf zegt: best day ever!

Wij willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt voor Lucas en in het bijzonder Marco (onze wensvervuller), Ruben Koet en de sponsoren.

Groetjes,

Alida

Deze wens (22771) werd mede mogelijk gemaakt door: