Een onvergetelijke wens ging in vervulling.

TROUWEN 16-07-2022 te Bilthoven.

Hieronder hun verslag:

Een aantal jaren geleden is bij Brigitte de hersenziekte MSA geconstateerd.

Dat betekent dat de autonome aansturing progressief achteruit gaat o.a. het bewegen, de aansturing van de spieren en spraak zijn hierdoor aangetast.

Brigitte verblijft hierdoor in een zorginstelling en is volledig zorgafhankelijk. Aan haar intelligentie en levenslust mankeert echter niets. Haar gedachten en plannen gaan gelukkig gewoon door. En zo heeft Brigitte een aantal weken geleden, half juni 2022, Hans gevraagd om te gaan trouwen om zo ons 20 jaar samenzijn officieel vanaf juli 2002 te vieren en de liefde naar elkaar te bevestigen en het leven te vieren met dierbare mensen om ons heen.

Vriendin Patricia hoorde van de plannen. Zij nam vervolgens contact op met Stichting Oppepper4all of zij iets konden betekenen om deze wens te laten uitkomen op zo’n korte termijn met zeer beperkt budget.

Oppepper Gerard en zijn vrouw Lineke gingen de uitdaging aan om deze wens in vervulling te laten gaan. Een draaiboek werd opgesteld en Oppepper4all legde de contacten met vrijwilligers, zzp’ers en ondernemers of ze hier ook aan mee wilden werken. Als eerste legden zij contact met bijzonder trouwambtenaar Lia van Dijk, die bereid was om ons te trouwen. Ook de gemeente De Bilt werkte mee om alles op korte termijn rond te krijgen. De plaatselijke bakker Top’s Edelgebak zou de taart gaan verzorgen en een professionele muzikant Lars Zebregs en fotograaf Erik Poort wilde ook hieraan meewerken.

Met dank aan Huize Het Oosten werd de mooie grote tuinzaal ter beschikking gesteld als trouwlocatie. Wij hebben bij EdelStijl de goudsmeden Joan en Ronald de trouwringen laten maken uit bestaand oude niet gebruikte sierraden. Ze werden prachtig. Vrienden en familie gingen aan de slag; bloemen, aankleding en versieringen werden verzorgd en de dag kreeg vorm.

Het werd een dag om het leven te vieren en dat samen met rond de 75 gasten in Huis Het Oosten in Bilthoven. Familie, kennissen, vrienden, medebewoners en zorgpersoneel waren aanwezig. Door de keuken werd een prachtige lunch verzorgd. 

Wij als stralend bruidspaar ging door een rollercoaster van emoties tijdens de dag die werd omlijst door Lars met prachtige muziek en vastgelegd door Erik. Na een prachtige ceremonie door Lia de ambtenaar volgden de felicitaties en lunch.

Zonder Oppepper4all was het niet gelukt om op korte termijn dit te realiseren. Door contacten van professionals en ondernemers konden wij onze wensen, ondanks hun volle agenda’s op het laatste moment laten uitkomen.

Wij danken iedereen voor het mogelijk maken van onze wens. Wij kijken dan ook graag terug naar dit mooie moment in ons leven. samen met de mensen die ons dierbaar zijn.

Dankjewel, lieve groet,

Brigitte de la Rive Box & Hans Meuleman

Deze wens (22777) is mede mogelijk gemaakt door: