Mijn eerste rijles…

Hieronder het verslag van Stan:

Op 23 december (mijn verjaardag) kreeg ik van mijn vader een cadeau dat ik een keer mag ervaren hoe het dan is om te rijden in een auto. Op dinsdag 16 januari had ik een afspraak met Elly van Oppepper4all bij het Vandervalk Hotel te Sneek. Ik was toen niet met mijn vader gekomen, ik was toen met mijn sportinstructeur Aonne Gys. We moesten om 14.30 uur aanwezig zijn. We gingen eerst een kopje koffie drinken om elkaar beter te leren kennen.

Een kwartier later kwam Coos van de rijschool Posseth uit Franeker. Een rustige aardige man. Toen begon het echte werk. We reden in een Mercedes-Benz. Coos reed het eerste stukje tot aan het industrieterrein van het Poiesz-distributiecentrum. Ondertussen legde Coos mij heel veel dingen uit. Vanaf het terrein van het distributiecentrum mocht ik het gaan ervaren. Coos deed toen het gaspedaal en de rem. We hadden toen over de ring van Sneek gereden en brachten een bezoek aan het CBR. Daar had ik zelfs met een examinator gesproken.

Toen we daar waren uitgekeken vervolgden wij onze route. We reden door het centrum en gingen via de N7 weer richting het Vandervalk hotel. Het laatste stukje mocht ik zelf op het gaspedaal, maar we oefenden eerst een paar keer.

Toen we weer aankwamen bij het hotel  maakte Elly nog wat foto’s. Er zou een fotograaf mee maar helaas door omstandigheden kon hij er niet bij zijn. Tijdens het rijden was mijn sportinstructeur ook mee en die  had  toen ook wat foto’s gemaakt terwijl ik aan het rijden was. Na die tijd hadden wij nog even een drankje gedaan met gebak. Ik kreeg zelfs een cadeautje als aandenken een raceauto van Max Verstappen en Coos kreeg een fles Oppepper wijn.

Coos zei ook dat hij vele intakes heeft gehad, en dat ik het heel goed had gedaan met autorijden. Zelf mag ik nog een keer autorijden om het weer te ervaren.  Het was fantastisch  echt voor de herhaling vatbaar. Je bent dan echt in de vrijheid, maar heb wel een tweede hand nodig om mij in toom te houden.

Graag wil ik Elly en Coos bedanken voor deze dag en hopelijk praten we snel weer met elkaar.

Groeten Stan Bax

De wens (23923) werd mogelijk gemaakt door: