Oerend hard…

Hieronder het verslag van dochter Carolien:

Mijn vader, die vorig jaar 80 is geworden had nog wat dingen op zijn bucketlijst staan, waaronder rijden met een motor. Ik had toen al voorbereidingen getroffen dat hij mee kon rijden in een zijspan, want zelf motor rijden zat er voor mijn vader niet meer in.

Omdat mijn vader, die de ziekte van Parkinson heeft, in het ziekenhuis lag kon dat helaas niet doorgaan en hebben we met verdriet alles af moeten zeggen.

Gelukkig ging het dit jaar weer wat beter met mijn vader en wilde ik zijn ‘wens’ weer oppakken. Ik had al contact gehad met de motorclub ‘West Friesland’, waar mijn vader ook nog voorzitter van is geweest, maar omdat het toch een heel geregel was heb ik de hulp in geroepen van stichting Oppepper4all. Gelukkig konden zij de wens snel oppakken en het was wensvervuller Nico, die al snel contact wist te leggen met Luuk Weeshuizen, de secretaris van de motorclub.

Luuk wilde hier zeker wel aan meewerken en had al snel iemand gevonden met een zijspan. Ook waren er diverse motorrijders van de club die deze toer graag mee wilden rijden.

Op zaterdag 24 juni was het dan zover. De leden van de motorclub ‘West Friesland’ verzamelden zich tussen 13.00 en 13.30 uur bij de McDonald’s in Hoorn en vandaar vertrokken ze naar Wormerveer, waar mijn ouders wonen. Zij stonden al te wachten want ze wisten dat er een verrassing ging komen. Tegen 14.00 uur kwamen de motorrijders, ongeveer 10 man, aan bij mijn ouders. Maar dat was nog niet alles, ook waren er enkele familieleden op de motor gekomen (Jos, Hans, Ajam en Xander) en verder waren er ook nog tantes aanwezig om mijn vader uit te zwaaien.

Om deze prachtige ervaring vast te leggen was er van Oppepper4all niet alleen Nico, de wensvervuller, maar ook Erik de fotograaf. Hij ging achter op een motor om mooie foto’s te maken, maar voor we vertrokken genoten we nog van een bakje koffie met een lekker gebakje of een plakje cake.

Hierna vertrokken we voor een motorrit van een uur en reden we ongeveer 60 km. Het was mooi weer, zo’n 27 graden en na afloop werd er dan ook heerlijk genoten van een glaasje fris of een 0% biertje met daarbij ook nog lekkere hapjes.

Na een prachtig dankwoordje van mijn vader is iedereen daarna weer huiswaarts gegaan. Het was voor mijn vader een hele mooie dag en hij heeft heerlijk genoten en vele herinneringen opgehaald bij zijn oude motorclub.

Wij willen dan ook iedereen heel graag bedanken die deze dag mogelijk hebben gemaakt, te weten Nico en Erik van Oppepper4all, motorclub ‘West Friesland’, Peter van der Boom, de bestuurder van de zijspan en last but not least de aanwezige familieleden.

De wens (23877) werd mogelijk gemaakt door: