Oog in oog met de panda’s…

Hieronder het verslag van vader Maurice:

Al een aantal jaren roept Veda (8 jaar) dat ze heel graag de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark wil bekijken. Dit omdat Veda de panda’s van die lieve dieren vindt.

Na de aanmelding bij de Stichting Oppepper4All werden er thuis voor Veda 2 knuffel panda’s  bezorgd en niet veel later een mooie poster voor op haar kamer. De voorpret was al begonnen, maar Veda wist nog steeds niks van haar Oppepper dag.

Maandag 26 juni was het dan zover, in de auto op weg naar Fletcher Hotel Wolfheze. Om van hieruit de dag erna naar Ouwehands Dierenpark te rijden, waar wij werden ontvangen in het Fonkelhuis van Stichting Fonkel. Hier stonden 2 super lieve vrijwilligers voor ons klaar, die de hele dag alles voor ons hebben geregeld. Na een drankje en wat lekkers erbij werden we om 11 uur verwacht bij dierenverzorgster Monique. Monique verzorgt onder andere de reuzenpanda’s en nam uitgebreid de tijd om aan Veda alles te vertellen over de panda’s en wij konden ook onze vragen stellen. Zo weten we nu bijvoorbeeld dat panda’s hele kieskeurige eters zijn en meerdere soorten bamboe aangeboden krijgen en dat elk van de drie pandaberen in Ouwehands per dag 50 kilo bamboe aangeboden krijgt.


Hierna hebben we de zeeleeuwenshow bezocht en ook hier na afloop een praatje met de verzorgers.

Na een fantastische lunch in het Fonkelhuis en een klein rustmoment voor Veda, waren we de middag vrij om het park en de dieren zelf te verkennen. Dit hebben we gedaan en wat hebben we genoten van het prachtige park en alle dieren die we onderweg zijn tegengekomen. Aan het einde van de middag weer terug naar het Fonkelhuis en hier kregen de meiden een lekker ijsje en een hele leuke, goed gevulde goodiebag mee voor thuis.

Veda haar grote droom is uitgekomen, ze heeft de reuzenpanda’s nu in het écht gezien. Wat een indrukwekkende en prachtige beesten!

Het is met geen pen te beschrijven hoe wij als gezin hebben genoten van deze fantastische dag! Wij zijn een ieder die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt, reuze dankbaar! Te beginnen bij de panda knuffels en de poster, het hotel, Stichting Fonkel en haar vrijwilligers, Ouwehands Dierenpark, Martien van Oppepper4All. Ook heel veel dank aan fotograaf Peter, die de hele dag met ons meeliep en alles op de gevoelige plaat vastgelegd heeft. Dank jullie wel allemaal!

De wens (22827) werd mogelijk gemaakt door: