Per Lamborghini naar Volendam….


Hieronder het verslag van Irma, de moeder van Charity:


Sinds kort weten wij dat onze dochter Charity de ziekte PPPD heeft. Charity was steeds ziek. Ze was vaak duizelig en had hartklachten. Ze was net begonnen aan een studie voor haar werk,  maar door de ziekte kon ze dat niet meer en moest ze beide opgeven. Auto rijden was en is haar grote hobby en ook dat mocht ze niet meer.


Op 24 juli zou ze 20 jaar worden en ik wilde haar graag een leuke dag (laten)
bezorgen voor haar verjaardag. Ze is gek op automerk Audi en droomde om in een vette Audi sportwagen te mogen rijden. Maar ja hoe regel je zoiets? Ik ging googelen en kwam op de website van stichting Oppepper4all terecht en diende een wensaanvraag in. Kort hierna werd ik gebeld door wensvervuller Nico, die vroeg wat wij zouden willen en vertelde hij dat de stichting iemand kende die een Lamborghini bezit en of dat wat was.

Wauw ja, dat zou natuurlijk helemaal fantastisch en te gek zijn. Door de
geweldige medewerking van bewoner Kees van Volendam werd er een heel
programma gemaakt. Ook werd de datum geprikt: 24 juli, de verjaardag van Charity.  We hebben haar alleen verteld dat er de 24e een verrassing zou komen, verder wist ze van niets.

De 24e was aangebroken en om 9.20 uur werd er aangebeld en deed Charity open en daar stonden Nico, Erik de fotograaf en Paul de eigenaar van de Lamborghini op de stoep. De Lamborghini had Paul zo neergezet dat Charity hem niet zag staan. Om 9.30 uur kwam er plots een politieauto de straat in rijden en
Charity riep verbaasd: “wat komt die nou doen, zou er iets aan de hand zijn?”   Ja dus, die kwam voor haar en zou voor de Lamborghini uitrijden naar Volendam.
Charity was helemaal hyper toen ze door Paul naar de auto werd gebracht en
daar mocht instappen. Wauw, wat een auto en wauw, wat een geluid van de
motor.

Vooraf gegaan door de politie auto reden we naar Volendam. Wat een bekijks hadden we onderweg. Aangekomen in Volendam stopten we bij het  winkelcentrum dat aan een pleintje ligt. De toeters en bellen van de politieauto werden even aangezet en half Volendam liep uit om de mooie auto te bewonderen. We werden verwelkomd door organisator Kees in Volendammer klederdracht en een mevrouw die later bleek te horen bij de Stichting Behoud
Volendammer Kwak(boot).

Eerst gingen we naar museum Volendam, waar Charity in Volendammer klederdracht werd gehesen. Hand in hand liepen Kees en Charity naar de dijk waar we even een foto momentje hadden. Over belangstelling hadden we niets te klagen. Vervolgens mochten we bij Fotozaak Zwarthoed een fotoshoot in
klederdracht beleven. Wat een lol hadden we.  Hierna werden we verwelkomd op een prachtige Volendammer Kwak en Charity kreeg als cadeau een miniatuur Kwak. Ze was er heel blij mee.

De bemanning zette koers naar Marken en het zeil ging in top. Wat een geweldige ervaring. Op Marken mochten we lunchen bij restaurant de Visscher. Wat een lieve mensen en wat een geweldige bediening en wat hebben we heerlijk gegeten. Hierna weer terug naar Volendam en mochten we de foto’s ophalen van de fotoshoot en kon Charity weer uit haar klederdracht worden geholpen. Na innig afscheid te hebben genomen van al die lieve mensen, gingen we met de Lamborghini weer terug naar Purmerend.

Daar voor de deur mocht Charity nog even achter het stuur plaatsnemen en
mocht ze even gas geven. Wauw, wat een geluid. Moe maar voldaan gingen we
’s avonds naar bed met de herinnering aan een onvergetelijke dag.

Heel hartelijk dank aan allen die aan deze onvergetelijke dag hebben meegewerkt . Het was fantastisch.

De wens (23899) werd mogelijk gemaakt door: