Verwendag voor Jeanny en Regina

Op zaterdag 23 juli werden Jeanny en Regina een keertje in het zonnetje gezet. Hieronder lees je hun verslag:

Heey mam, de 23ste juli moet je vrij houden en zorgen dat je om 9.30 gewassen en gestreken klaar staat! En daar bleef het bij. Op de vraag van mij wat ze bedoelde kreeg ik geen antwoord. Weken probeerde ik erachter te komen, maar helaas. Mijn dochter Carlie hield de lippen stijf op elkaar.

Wat ik wel wist was dat mijn vriendinnetje Regina de dag ervoor zou komen, gewoon om wat spulletjes op te halen en omdat ze er toch was bleef ze ook logeren. Super gezellig want beide hadden we zware tijden gehad de afgelopen jaren en door corona konden we elkaar niet eerder zien. Beide hebben we al heel lang last van auto immuun ziektes en daar bovenop hebben we ook nog beide kanker gekregen. Nu de behandelingen kunnen afsluiten en met een vrij goed perspectief.

Ik dacht dat Regina in het complot zat en dat ze een feestje geregeld hadden. Ik was 20 juli jarig en na 2 karige onzekere eerdere verjaardagen was het daar wel tijd voor. Ik mocht 62 worden! Carlie bleef me nieuwsgierig maken en ondanks dat ze zelf een met een heel zware therapie begonnen is, was ze bezig met  “iets leuks” voor mij te regelen.

Vrijdagmiddag arriveerden Regina en Carlie. Een heerlijke fototaart in de vorm van een hart kreeg ik van mijn dochter en met een kopje koffie erbij kon mijn dag al niet meer stuk. Deze twee dames lieten echter nog steeds niets los over wat de dag erop zou gebeuren. s ’Avonds liet Reg vallen dat zij zelf ook niet wist wat de plannen waren. Dat haar gevraagd was om mijn verjaardag te vieren. Nu werd ik toch wel nerveus. Ik vind verrassingen best moeilijk en Carlie weet dat ook. Nog steeds liet ze niets los en toen was het al de 23ste juli. Rond 9 uur kregen we een mededeling dat ze iemand uitgenodigd had. En toen ging de bel.

Een voor ons onbekende meneer en mevrouw kwamen mijn huiskamer binnen, vergezeld van 2 prachtige bossen bloemen. Op de groene shirts die ze aanhadden las ik Oppepper4all maar we begrepen er nog steeds niets van. Dat kon toch niet voor ons zijn. Zo erg was het toch niet gesteld met ons en daarbij,  zulke dingen zie je alleen op TV.

Martien en José vertelden ons dat Carlie contact met deze mooie stichting opgenomen had voor Regina en voor mij, om eens te ontspannen, een vriendinnen uitje. Om niet alleen verzorgd en betutteld te worden maar ons focussen op mooie leuke dingen doen. Nog steeds werd niet verteld in wat voor vorm. Alleen dat we “ontvoerd” zouden worden en tegen de avond thuis zouden zijn. Maar eerst koffie! We praten wat over wie we zijn en ook over politiek, hobby’s, werk. Zegt Martien ineens dat hij een videoboodschap heeft en wel van Renske Leijten, mijn favoriete politicus, door haar bescheidenheid, haar daden en haar persoonlijkheid. Ik was helemaal ontroerd en dit was nog maar het begin.

We werden daarna verzocht om in de auto te stappen. Onze mooie dag was officieel begonnen. Na een dik half uur rijden stopten we in het plaatsje Hapert, voor de deur van Beauty Center Cosmé! We werden verwelkomd door Romy en nog een andere dame en zij mochten de verrassing onthullen. We mochten de hele dag genieten van wellness, massages, lunch en nog veel meer. Regina was helemaal enthousiast, zij heeft het al ooit eens gedaan. Ik was nog “maagd” in het wellness en beauty wereldje en dacht dat het niet iets voor mij was, maar samen met mijn vriendinnetje was het meer dan welkom.

Badjassen en sloffen lagen klaar en de eerste behandeling begon. Massage en hot stones massage. Wat was dat een genot, ultieme ontspanning, het letterlijk voelen dat de spanning uit je lijf verdwijnt. Ik was om! Daarna volgde een voetenbehandeling, na een voetbad werden onze voeten behandeld en konden we relaxen in uiterst behaaglijke ligstoelen. Het zachte trance achtige muziekje op de achtergrond maakte dat we zo in slaap vielen.

Daarna mochten we aanschuiven voor een heerlijke bourgondische lunch. Uiteraard mochten ook een kopje koffie en een sigaretje niet ontbreken, die genuttigd werden in de groene tuin.

Een gezichtsbehandeling volgde. Nu ben ik iemand die het niet zo fijn vind als er vreemde mensen aan mijn gezicht zitten. Deze mensen mogen het!!! We  voelden ons heerlijk. Alle stress was verdwenen. We waren helemaal ZEN. Ook onze nagels werden niet vergeten en tot slot werden we nog opgemaakt.

Inmiddels waren ook Martien en José weer terug en er werden leuke foto’s gemaakt van twee herboren dames.

Eenmaal weer thuis aangekomen en na wat gedronken te hebben, kregen we nog een verrassing. We mochten lekker frietjes en snacks halen bij De snackbar.

We hebben genoten, kunnen praten, het van ons af kunnen zetten. We konden ontspannen, verwerken en doorgaan.

Deze dag, tot in perfectie georganiseerd, door machtig mooie mensen met het hart op de juiste plek, aangevraagd door mijn lieve dochter Carlie, is als een nieuw begin, dat we er nog steeds zijn maar ook dat we er mogen zijn. Dat, zoals Reg het zei, onze lijven het verdienen om eens heel goed verwend te worden en beloond te worden voor het harde werk van de afgelopen jaren.

Dank jullie, Martien en José en alle anderen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Jullie zijn een stichting met een gouden randje.

We hebben het gedroomd, we hebben het gedurfd en we gaan het zeker nog eens doen!

Lieve groetjes van Carlie, Regina en Jeanny

Deze wens (22765) is mede mogelijk gemaakt door: