Fly like an eagle….

Een superwens die voor mij uitkwam afgelopen donderdag 31 augustus. Een totale verrassing waar ik ook niets van had gemerkt.

Dirk die tussen de middag thuis kwam, Jacob van Velsen die voor ons huis stond te praten en toen….toen kwam de flower power bus op onze parkeerplaats. Ik zei wow wat is dat dan? Wat gaaf 😍 En dan gaat Dirk met een grote glimlach naar de deur en ik zie twee dames naar ons huis komen. Ik dacht wat is dit?

Grada Lentink kwam binnen met Claudia (van Oppepper4all) en Peter, de fotograaf. Ik was even helemaal in de war. Want wat is dit? Wat gaat er gebeuren? Grada had een wens ingestuurd naar Wensstichting Oppepper4all voor mij. En ik kreeg een verrassingsdag. Ik werd even helemaal stil en ik kreeg tranen in mijn ogen. Wat is dit? Wat gebeurd er allemaal? We zouden toch gaan fietsen op de duofiets?

Nee niets van dit alles.

Met de bus op pad. Grada reed de bus en ik er naast. Wat geweldig zeg. Mijn wens ging uit terwijl ze dit nog niet eens wisten. We moesten erom lachen. En op naar de eerste stop…#ijsencohoenderloo

Ik was daar nog nooit geweest en we hadden het hier al een tijdje over. Een lekkere speciale suikervrij ijsje met verse aardbeitjes🍓

Daarna naar de tweede verrassing. Naar een prachtige nieuwe delicatesse winkel Life’s Delicious – Delicatessen, Wijn & Catering en daar werd ik verrast met een heerlijke grote fles rode wijn met chocolaatjes en knabbeltjes. We gaan hiervan een keer een gezellige avond maken Grada en Jacob.

En toen naar het belangrijkste van de hele dag zei Grada. Oké? Heb je een idee? Nee ik zou het echt niet weten. Ik laat alles maar over mij heen komen. En ik ga gewoon genieten.

En dan rij je Teuge in…..uh daar ligt toch een vliegveld…..zal toch niet? Ja we rijden naar het vliegveld toe. En dan vragen ze of het mij al begin te dagen. Ik zei: Nou ik heb nu wel een groot vermoeden. Parachute springen? Ja hoor….één van mijn grootste wensen komt uit. Ik kon alleen nog maar glimlachen.

Daar uitgestapt werd er al een microfoon onder mijn mond gedrukt met vragen door een geweldige dame, Merel van #KRONCRV

Alles wordt opgenomen voor een radioprogramma. Hoe bizar is dat?

Binnen alle papieren klaarmaken en ondertekenen. Geen tijd voor zenuwen. Al hoewel….toen de instructeur twijfels kreeg of het met mijn handicap zou lukken…..NEEEEE TOCH? Maar het kon toch. Plassen, kleding aan en een briefing van hoe alles moet straks voor het moment van de sprong. En daar gaan we het vliegtuig in. Grada springt met mij mee. Hoe bijzonder om dit weer samen te kunnen en mogen doen. Onze mannen staan wat foto’s en filmpjes te maken. En alles wordt intussen vastgelegd door Peter en Merel. Van de vlucht en sprong worden foto’s en filmpjes gemaakt door de instructeur.

En als we zitten, gaan we de lucht in. Snel opstijgen naar 3000/4000 meter. Nu al genietend van het uitzicht. Er wordt mij wel 10 keer gevraagd of ik zenuwachtig ben. Uh nee geen tijd voor. Ik ben gewoon aan het genieten. Hoe geweldig dit is en dat ik dit mag doen.

En dan is het tijd om te gaan springen. Eerst hoofd achterover en benen onder het vliegtuig. Dan naar de zijkant kijken als we springen ivm ademhaling. De vrije val….en wowwww wat hoog. Dat zie je in het vliegtuig niet. Ik denk kijken en genieten Jolanda het is zo voorbij. Goed bewust alles gaan meemaken. En dat heb ik ook echt kunnen doen. De geweldige lieve instructeur gaf mij ook echt veel vertrouwen. Na het oplaten van de parachute, mocht ik ook even sturen met de parachute. Hoe vet is dat en hoe gaaf voelt dit. Zo vrij als een vogel. Zo’n bizar gevoel wat je amper onder woorden kan brengen. Hoe vet is het dat ik dit mag meemaken denk ik dan. En voordat je het weet, ben je zo beneden. De landing ging erg soepel. Er kwamen al mensen om te helpen maar dit was eigenlijk niet nodig. Merel kwam direct met de microfoon om mij te interviewen. Helemaal onder de indruk en zo waanzinnig heb ik hiervan genoten en hoe breng je dit onder woorden…….

Door het team van het vliegveld en van Skydive Teuge – Nationaal Paracentrum Teuge werd ik weer naar mijn rolstoel gebracht. Daar werd ik weer opgevangen door Claudia, Dirk (mijn man) en Jacob.

Even bijkomen en wat drinken. Hoe was het vroegen ze. Nou wat denk je……het is gewoon echt veel mooier dan ik mij had voorgesteld. Zo vrij als een vogel en zo mooi dat uitzicht, die adrenaline die je voelt. In een woord fantastisch. Ik ga zo weer…😂

Even de kleding uittrekken, wat drinken en met Merel even een interview over hoe het was geweest, waarom ik daar zat en wat Grada voor mij betekent. Alles is straks te beluisteren op de radio. De link volgt nog.

En dan het filmpje bekijken….wow wat mooi gedaan. Prachtig in beeld gebracht en wat een geweldige team daar bij Skydive Teuge. Allemaal bedankt om mij zo’n gave dag te bezorgen.

Daarna weer onze flower power bus in om naar Ede te rijden. Niet harder dan 90 km per uur en iedereen kijkt naar de bus. Hoe bijzonder is dit. Dan wordt ik afgezet bij Grieks restaurant Kreta in Ede. Daar sluiten we, Grada en ik, samen met onze mannen, deze bijzondere mooie en spectaculaire dag af. Weer zo’n mooie herinnering en dag erbij. Om nooit meer te vergeten. Bijzonder om dit met speciale mensen om mij heen mee te maken.

Bedankt Wensstichting Oppepper4all, Claudia, Peter, Skydive Teuge, Ijs en co, Life delicious maar ook Jacob en vooral Grada voor het opgeven van mijn wens. Zo lief, zo bijzonder. Jullie zijn heel belangrijk voor mij. Ik zal dit nooit meer vergeten 🥰😘

De wens (23859) werd mogelijk gemaakt door: