Voor even kapitein…

Hieronder het verslag van Bo en Rob:

Zaterdag 27 mei was het dan zover! De wens van Rob om ooit weer eens te varen op een binnenvaartschip, ging in vervulling.

Helaas is zijn vader al vrij vroeg overleden. Rob wilde altijd nog een keer weer de mooie herinneringen op halen uit die tijd.

Dankzij Stichting Oppepper4all is de wens dan ook uitgekomen. Zij hadden een hele vriendelijke schipper – Jaeli – gevonden die wel bereid was om Rob te helpen met zijn wens.

Rob ging samen met zijn begeleider Bo, Martien en José van Oppepper4all varen op het binnenvaartschip ‘Victor’. Jaeli heette ons welkom in zijn stuurhut en had gezorgd voor een Bossche bol en koffie. Met zo’n 12 kilometer per uur hebben we mogen genieten van het uitzicht en de verhalen van Jaeli.

De route begon bij de terminalhaven van Veghel waar we de tocht vervolgden via de Zuid-Willemsvaart en het Maxima-kanaal naar Empel. Het was extra genieten door de mooie zonnige dag. We gingen ook door diverse sluizen en waar de leken onder ons zeiden we ‘zinken’ was dat natuurlijk niet het geval. We ‘zakten’ in de sluis door het verschil in water. Op de route werden wij bij de sluis van Hintham ook nog uitgezwaaid door Robs partner en hun vriendin.

Rob mocht zelf ook nog even de boot besturen, dat was toch wel ècht de kers op de taart! Niet meer zoals vroeger met een stuurwiel, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na deze mooie boottocht zijn we nog gezellig aan de waterkant gaan lunchen. Dit was zeer goed verzorgd en we konden smullen van allerlei lekkers te eten en drinken. Echt een verwennerij, Martien en José!

Aan het eind van de dag zat het er dan ècht “d’rop”. Rob kreeg dan ook een pot drop als aandenken, dat vond hij wel erg leuk en lekker!

Dankzij Jaeli, stuurman Patrick, begeleider Bo, Martien en José van Oppepper4all heeft Rob de dag van zijn leven gehad, een dag die hem altijd zal bijblijven!

De wens (23846) werd mogelijk gemaakt door: