Persbericht – DogPepper

Zeist, 2 feb 2023

Wij zoeken vrijwilligers die incidenteel met hun eigen, aaibare hond zieke mensen een uurtje bezoeken.

Wensteam DogPepper vervult ook reguliere wensen maar heeft een extra dimensie aan haar doelstellingen toegevoegd door bij u of een instelling aan te komen met een bezoekhond en mensen wat plezier/reuring te brengen.

Wat is en doet een bezoekhond?

Niet iedere hond is geschikt om in een instelling te worden ingezet. Zij moeten een stabiel en zachtaardig karakter hebben en liefst een aaibaar voorkomen hebben. Allemansvrienden als bijvoorbeeld een Labradoodle/Labradors/kleinere hondensoorten worden al jaren door heel Nederland ingezet.

We zien alleen maar voordelen.

Al decennialang worden honden ingezet om mensen te ondersteunen/plezieren. Professor dr. Enders, met als specialisatie antrozoologie gericht op verbinding tussen mens en dier, ziet alleen maar voordelen. Het is geweldig wat dieren kunnen bewerkstelligen, wat mensen soms niet lukt.

Knuffelen in bed?  

Voorzichtig klopt de DOG vrijwilliger op de deur en steekt zijn hoofd om de deur. “Kijk eens wie ik bij me heb?” Achter de vrijwilliger trippelt Labradoodle Bo de kamer van de 85-jarige bewoonster binnen. Greetje ligt in bed maar zodra zij Bo ziet, beginnen haar ogen te stralen en tikt ze uitnodigend op een plek naast haar kussen. Bo springt, na akkoord, in één beweging op het bed.

Relatie tussen mens en dier

Dieren toveren een glimlach op het gezicht bij mensen zien wij uit ervaring. Bij ouderen speelt ook mee dat ze graag weer willen knuffelen. Op die leeftijd, wie knuffelt er dan nog? Die aanraking heeft een ongelooflijk positief effect op mensen. Veel mensen hadden ooit zelf een dier en herkennen dit nu als “effe knuffelen”. De avondploeg had het wat rustiger op de afdeling. Ook is het mogelijk naar mensen te gaan die thuis wonen om de eenzaamheid wat te verdrijven. Het gaat om plezier te brengen en zelf ook te beleven.

Instinct

Dieren oordelen niet, geven gewoon oprechte aandacht. Bewoners hebben niet het gevoel dat ze iets moeten doen, waardoor de communicatie makkelijker gaat. 

Wat kunt u doen, hoe kunt u zich aanmelden?

Onze Labradoodle Bo is één van de eerste die bij instellingen zoals Huize Het Oosten in Bilthoven of Maria-Oord in Vinkeveen een uurtje plezier en reuring heeft gebracht. 

Wij zoeken mensen door heel Nederland en zoeken samen naar een instelling/mogelijkheid bij u in de buurt. Het plezier staat voorop. 

Belt u gerust voor meer informatie, km-vergoeding is mogelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden, uw opbrengst is die glimlach!

Oppeppende groet,

Gerard & Lineke Berentsen-Zeist
06-19723683 of 030-7857791  
bestuur@oppepper4all.nl